Моуриньо за шансовете на Аякс в ШЛ: Нищо не дойде лесно за тях, а те се представиха впечатляващо


Моуриньо за шансовете на Аякс в ШЛ: Нищо не дойде лесно за тях, а те се представиха впечатляващо
Снимка: Guliver/GettyImages

1709 0

Жозе Моуриньо вярва, че от Барселона са свършили своята работа още в първия двубой срещу Ливърпул и са сигурен финалист в Шампионска лига. Португалецът обаче не може да даде конкретна прогноза относно другия двубой, след като Аякс победи Тотнъм в Лондон с 0:1.

"Много ми е трудно да кажа на 100%. Поглеждайки в исторически план в турнира, Аякс е по-добър в гостуванията си, отколкото у дома, тимът спечели три пъти вече през настоящата кампания –в Англия, Испания и Италия, те играха срещу отбори от водещите първенства, дори срещу Бенфика – нищо не дойде лесно за тях, те се представиха впечатляващо.

У дома, те налагат своя стил на игра, но това ще направи и Тотнъм, а „шпорите“ знаят, че могат да продължат към финала. Да играеш без Хари Кейн е трудно – да играеш без Кейн и Сон в един и същи мач е още по-трудно и на реванша поне Сон ще е на терена. Той е агресивен играч, бърз и може да накаже всяко едно празно пространство, така че двубоят е отворен“, завърши Моуриньо.

"Трудно е да се повярва, че тимът ще изпусне отново преднина от три гола, след като Рома превъзмогна това голямо изоставане миналата година. Знам от личен опит, че на „Анфийлд“ е много тежко, тимът се представя отлично у дома, но ако Барселона отбележи на реванша, трябва да допусне пет, за да е аут от надпреварата. Смятам, че това е твърде голяма преднина и че Барселона е гладен за трофея. Меси е човекът, който изнася тежестта във всеки мач. Те искат Шампионска лига повече от всичко“, коментира португалският специалист относно Барселона. 

Междувременно Моуриньо оцени шансовете на Роналдо да се бори с Меси за "Златната топка" - ето какви са.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички