Много положения, но без гол в дербито на Мадрид между Атлетико и Реал


Много положения, но без гол в дербито на Мадрид между Атлетико и Реал
Снимка: Getty Images/Guliver

6364 0

Отборите на Атлетико Мадрид и Реал Мадрид не се победиха в голямото дерби на седмия кръг на Примера Дивисион. Срещата на "Уанда Метрополитано" завърши без попадения, въпреки че интересни положения не липсваха.

След поделените точки "белия балет" остава на върха в Ла Лига. Играчите на Зинедин Зидан имат актив от 15 точки и изпреварват с една Гранада, който изненадващо е на втората позиция. "Дюшекчиите" пък са 3-ти след днешната среща с 14 пункта в актива си.

Срещата в испанската столица предложи доста интересни моменти пред двете врати. Отличната игра на Ян Облак и Тибо Куртоа обаче предотврати попаденията, които бляскавата среща заслужаваше.

В 8' Атлетико получи отлична възможност. Жоао Феликс бе изведен сам срещу Тибо Куртоа, но пропусна да се разпише. Още в следващата си атака Еден Азар получи пас дълбоко в половината на домакините, но бе задържан от Киърън Трипиър. Изненадващо обаче английският национал не получи официално предупреждение.

По-добрата игра на Атлетико продължи и в 30' те отново стигнаха до добра ситуация. Томас проби и опита пас към Коке, който обаче се оказа прекалено силен, за да може последният да нанесе удар към вратата на Куртоа.

В 37' Реал "отговори на предизвикателството". Тони Кроос получи на около 25 метра от вратата на съперника и опита удар по земя, с който да изненада Ян Облак. Стражът на домакините успя да се разтегне достатъчно, за предотврати попадението.

Още в ответната атака Жоао Феликс отново опита удар към вратата на Куртоа, но кълбото премина близко до страничната греда. 

Двата отбора показваха най-доброто, на което са способни и 5' преди края на първата част отново Кроос бе на крачка да даде аванс на своя тим. Германецът този път заложи на техниката, като отправи фалцов удар, който обаче Облак изби в корнер.

И в началото на втората част момчетата на Диего Симеоне бяха по-настоятелните. В 49' Анхел Кореа получи добро центриране в наказателното поле, но ударът му с глава премина над целта.

В 73' отново "дюшекчиите" бяха по-близко до откриващото попадение. При центриране от корнер на близката греда Саул бе над всички и отправи топката към далечния ъгъл, но не намери целта.

В 76' и Реал получи поредния си шанс. Карим Бензема получи добро центриране и с глава насочи отлично топката в ъгъла на вратата, но Облак отново бе на правилното място, за да предотврати опасната ситуация.

Преди мача

От 22:00 часа днес стадион "Уанда Метрополитано" ще бъде арена на едно от най-големите градски дербита. Атлетико Мадрид посреща Реал Мадрид в битката от седмия кръг на Ла Лига.

Играчите на Зинедин Зидан се изправят срещу "дюшекчиите", след като в миналия кръг поеха водачеството в първенството. "Белия балет" е с 14 точки след 6 изиграни мача. В същото време домакините днес са на 4-а позиция с 13 пункта.

СЪСТАВИТЕ:

Атлетико Мадрид: Облак, Трипиър, Савич, Хименес, Лоди, Витоло, Томас, Саул, Коке, Коста, Феликс

Реал Мадрид: Куртоа, Карвахал, Варан, Рамос, Начо, Кроос, Каземиро, Валверде, Азар, Бейл, Бензема

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички