Миятович: Реал няма нужда от Педжа, за да бие Ювентус


Миятович: Реал няма нужда от Педжа, за да бие Ювентус
Снимка: "AS"

1970 0

Бившият нападател и спортен директор на Реал Мадрид Предраг Миятович разкри в интервю за "Ас" очакванията си от развитието на битката за титлата в Примера дивисион и в реванша в Шампионска лига срещу Ювентус.

Неотдавна в интервю за "Ас" Фабио Капело заяви, че вижда голямо сходство между сегашната Ла Лига и тази, която Реал спечели с вас като спортен директор, която наричаха "хващане за сламка"...

- И той е прав - аз също виждам голямо сходство между положението в настоящия сезон и този, който беше тогава: сега за играчите на Реал най-важното нещо е да не дават воля на нервите, а да се съсредоточат и да изиграят трите оставащи срещи. Лошото, разбира се, е, че ние не зависим сами от себе си, но футболът затова е и толкова прекрасен, защото понякога поднася изненади: аз, например, съм убеден, че някъде Барселона непременно ще направи засечка.

Какъв бе ключът към победата при Фабио Капело?

- Тази година за нас беше много тежка. Барса беше действащият победител в Шампионска лига, а ние от 3 години не бяхме взимали титлата в Испания. Както Фабио Капело, така и футболистите свършиха чудесна работа: може би най-важният резултат през този сезон беше равенството 3:3 на "Камп ноу" - след него ние повярвахме в своите сили.

Ако за тази титла се говореше, че Реал я е спечелил, хващайки се за сламка, то настоящата задача на Мадрид бе наречена "Операция 30 точки"...

- Четох за това - в действителност останаха съвсем малко мачове, Барселона е много силна, но, повтарям, всичко е възможно.

Нека се опитаме да направим прогноза на резултатите в оставащите мачове.

- Давайте!

Двубоят с Валенсия?

- Много ми харесва Валенсия, но Реал се нуждае от точки, така че ще заложа на 3:1 в полза на Мадрид*. Също така подозирам, че в този кръг Барселона ще спечели срещу Реал Сосиедад*.

След това Реал гостува на Еспаньол, а Атлетико играе с Барса...

- Ние ще победим Еспаньол с 2:0, а Атлетико трябва да се сбугува красиво с титлата: "дюшекчиите" ще се вложат на максимум и ще спечелят с 2:1. След това Мадрид ще удари Хетафе с 3:0, а Барса ще победи Депортиво.

Последният кръг?

- В Ла Лига той се превърна за нас в тежко изпитание - тогава ние след първото полувреме губехме с 0:1 от Майорка, а Бекъм и Ван Нистелрой бяха контузени. Но Мадрид често се нуждае само от няколко минути, за да направи голямо завръщане. Има малко лудост в тзи лига, но перфектният сценарий е следният: да празнуваме титлата срещу Барса у дома.

"Операция 30 точки" е възможна!

- Да, 94 точки за Реал, 93 за Барселона, която ще победи Депор. Но това са моите желания. Никой не знае какво ще се случи. Надяваме се, че ще е точно това.

Нека се прехвърлим към Шампионската лига. Разкажете ни за спечелването на Седмата във финала срещу Ювентус.

- Беше много важен мач за Реал от историческа гледна точка: Реал до този момент 12 години не можеше да снеме "проклятието на полуфиналите". Ювентус винаги е бил неудобен противник. Сегашният Юве отстъпва по класа на Мадрид, но ще бъде много трудно да го елиминираме. В Торино Реал не изглеждаше по най-добрия начин и сега трябва да се реабилитира у дома. Мисля, че Реал има добър шанс да стигне до финал.

Със Серхио Рамос в средата на терена?

- Не съм треньор и едва ли мога да кажа нещо за това, но Карло Анчелоти е изтъкнат специалист и аз съм убеден, че той ще вземе правилното решение. Не забравяйте, че контузията на Лука Модрич е много сериозна загуба, но Анчелоти умее да намери изход от трудните ситуации: четири трофея за един сезон - това е забележително постижение.

Какво ще кажете за критиките по адрес на Икер Касияс?

- Аз не ги разбирам: за всичко това, което е направил за Реал и за Испания, той заслужава повече уважение. Никой не може да играе вечно, всеки има спадове, но в исторически контекст той е фигура от огромен мащаб. А през настоящия сезон Икер се представя добре, така че дайте да го оставим на мира.

Кой в сряда ще влезе в ролята на Педжа Миятович и ще вкара решаващия гол?

- Никакъв Педжa не е нужен на Реал, защото те са силен отбор, способен да реши проблемите си ясно и уверено. Единственото нещо, което буди тревога, е травмата на Модрич, защото той е фундаментална фигура в средата на терена. Надявам се, че ще видим Реал в Берлин.

* Интервюто е проведено в деня на изиграването на мачовете от 36-ия кръг. В него Реал и Валенсия направиха 2:2, а Барселона победи Реал Сосиедад с 2:0.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички