Меси обясни защо Барса играе по-добре на стадиона на Реал, ще замести ли Азар Роналдо и защо Зидан е критикуван


Меси обясни защо Барса играе по-добре на стадиона на Реал, ще замести ли Азар Роналдо и защо Зидан е критикуван
Снимка: Getty Images/Guliver

2766 0

Суперзвездата на Барселона Лионел Меси говори пред испанското издание "Marca" преди голямото дерби в Ла Лига между каталунците и Реал Мадрид. Аржентинецът обясни защо "блаугранас" играе по-успешно на "Сантяго Бернабеу", отколкото на "Камп Ноу" и засегна други теми като тази за заместника на Роналдо - Азар, и критиките към Зинедин Зидан.

"Когато играем на "Бернабеу" имаме много повече пространство. Те ни атакуват повече, защото са задължени от феновете да го направят като отбор-домакин. На "Камп Ноу" играят по различен начин - една идея по-назад, стоят по-близо един до друг и играят на контраатака, защото имат много бързи играчи в атака" - обясни Меси.

А ще успее ли Еден Азар да замести голямата звезда Кристиано Роналдо, ето какво смята аржентинецът по въпроса: "Азар има много качества. Той е различен играч, който може да разбалансира противниковата отбрана. Той обаче е различен от Кристиано, с различни характеристики. Много е трудно да заместиш Кристиано, но Азар също е страхотен игра".

"Изненадващо за повечето е, че Зидан е толкова критикуван. За нас, които сме от по-дълго време във футбола, особено в по-големите отбори, обаче това е нормално. Хората бързо забравят какво си постигнал в миналото и изискват нови постижения всеки ден. Самият Зидан със сигурност е знаел, когато се завърна в Реал, че вече няма толкова значение какво е постигнал - 3-те поредни трофея от Шампионска лига" - заяви Меси относно наставника на Реал.

Барселона посреща Реал Мадрид в първото издание на "Ел Класико" за сезона. Двубоят е в сряда (18.12) и е с начален час 21:00 българско време. Можете да го следите НА ЖИВО в SportLive.bg, а кой Играч с 10 сезона за Реал Мадрид облече фланелка на Барса след загубен бас - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички