Меси надделя над Роналдо по голове през календарната година


Меси надделя над Роналдо по голове през календарната година
Снимка: Getty Images / Guliver

1991 0

Звездата на Барселона Лионел Меси се разписа веднъж за победата над Реал с 3:0, а това бе негов 54-и гол през календарната година с екипите на клуба си и националния отбор. Аржентинецът, който през 2017 г. бе точен 50 пъти за Барса и 4 за "гаучосите", по този начин ще завърши годината с един гол повече от големия си конкурент Кристиано Роналдо, автор на 42 попадения за Реал и 11 за Португалия.

С еднакъв показател като Роналдо са още Роберт Левандовски (Байерн) и Единсон Кавани (Пари Сен Жермен). Гореспоменатите четирима футболисти няма да играят повече тази година, а Хари Кейн, който е с 50 гола, ще проведе още два мача, единият тази вечер срещу Бърнли.

Голът на Меси също така бе негов 526-и за Барселона във всички официални турнири, с което счупи постижението на Герд Мюлер за най-много отбелязани попадения за един клуб в европейските топ шампионати. Меси изпревари Мюлер, автор на 525 гола с екипа на Байерн Мюнхен.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички