Меси е разбрал защо изпуска дузпи и работи над този компонент


Меси е разбрал защо изпуска дузпи и работи над този компонент
Снимка: Getty Images/Guliver

2637 0

Капитанът на Барселона Лионел Меси разкри, че пропуските му от дузпа го притесняват и сега той прави опити да подобри изпълненията си от бялата точка. Аржентинската звезда призна, че сега много повече от преди изучава дейвтията на противниковия вратар, когато изпълнява дузпа или пряк свободен удар.

"Много пъти съм пропускал от бялата точка, това ме притеснява. Искам да подобря този компонент в играта си. Най-добрият начин да направя това е като тренирам, а също и да наблюдавам вратаря на съперника. Сигурен съм, че и мен също ме изучават. Това ме притеснява, но не чак толкова. То е част от играта. Понякога става по-трудно, когато застанеш да биеш дузпа няколко пъти подред, защото всички те изучават", заяви Меси, цитиран от goal.com.

"Вратарите са много по-бързи от преди, много по-добре подготвени. Те имат много повече сила в краката, а това означава, че стана трудно да се изпълняват дузпи. Преди не изучавах вратаря. Имаше ситуации, когато определени неща ти идват на ум и започваш да се съмняваш. Съмненията те карат да грешиш. Наскоро започнах да гледам при изпълнение на дузпи движи ли се вратарят, трябва ли да направя крачка, или не, как действат играчите на стената. Сега изучавам това малко повече", допълни аржентинската суперзвезда. А кои са големите предизвикателства пред него през 2020 година вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички