Меси е голмайсторът на Испанската Суперкупа, ето къде е Стоичков в класацията


Меси е голмайсторът на Испанската Суперкупа, ето къде е Стоичков в класацията
Снимка: Getty Images/Guliver

2789 0

Въпреки че тимът му няма да се бори за трофея, капитанът на Барселона Лионел Меси има повод да се гордее по отношение на статистиката си в Суперкупата на Испания.Той остава голмайстор на този турнир от създаването му през 1982 година. Аржентинецът е реализирал 14 гола в 19 участия (9 издания с по 2 мача и снощният един по новия формат). Това прави средно 0,72 гола на мач.

Зад Меси, очаквано, е футболист на Реал Мадрид, но това не е Кристиано Роналдо, а Раул Гонзалес. Легендата на "белите" има 7 гола в 12 мача или средно 0,58 гола на мач. На трето място е българската легенда на каталунците Христо Стоичков в 6 гола в 10 мача (0,6 на мач). Същия брой попадения има и Чики Бегиристайн, но в 12 мача.

Първият играч в топ 10, който не е от Барселона или Реал, е Фредерик Кануте. Бившият футболист на Севиля вкара 5 гола в 2 мача и има най-високия показател по средна стойност на головете. Иначе, Барселона е кралят на Суперкупата на Испания с 13 успеха в 23 участия. А какъв грозен инцидент беляза снощния мач с Атлетико вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички