Мадридското дерби: Тестът за звездните номер 7 в Атлетико и Реал


Мадридското дерби: Тестът за звездните номер 7 в Атлетико и Реал
Снимка: Getty Images/Gulliver

2191 0

Тази вечер ще се изиграе едно от големите дербита в Ла Лига. Реал и Атлетико се изправят един срещу друг в градското дерби на Мадрид, а очакванията са, както винаги за много емоции с двата тима. Срещата е от 22 часа на "Уанда Метрополитана".

В Испания очакват това да е сблъсъкът на 7-ците, визирайки два от най-големите трансфери това лято там - Жоао Феликс в Атлетико и Еден Азар в Реал. Общата сума, която бе платена за двамата бе 227 млн. евро, а очакванията към двамата са огромни. Особено, след като са считани за наследниците на Антоан Гризман и Кристиано Роналдо, пишe AS.

Очаква се "белия балет" да има и допълнителна мотивиция за днешния двубой. И тя е приятелската среща между двата тима от изминалото лято, когато отборът на Зинедин Зидан загуби със срамното 3:7 от градския си съперник. Тогава младата португалска звезда също успя да се разпише във вратата на Реал, макар да бе скоро привлечен в редиците на "дюшекчиите". А днес ще направи и официалния си дебют в толкова голямо дерби.

От началото на сезона Феликс се представя на много високо ниво и вече има два гола с екипа на Атлетико. Освен това, португалецът стреля повече от всеки друг играч на тима с общо 11 удара, пет в целта, което се равнява на 1,83 на мач.  Най-вълнуваща обаче е непредсказуемостта, когато той докосне топката, въображението, което показва и възможностите, когато топката е в краката му. С отсъствието на Алваро Мората тази вече означава, че Феликс ще има много повече възможност пред себе си да преследва своето трето попадение от началото на сезона.

При номер 7 в Реал Мадрид - Еден Азар, нещата изглеждат малко по-различно. Белгиецът все още не е показал най-доброто, на което е способен и адаптацията му върви малко по-бавно. Контузията, която получи в началото на сезона също му повлия много и все още търси най-добрата си форма. Бившата звезда на Челси доказа своята експлозивност, умения и качества на стрелба, но все още не успява да направи разликата, която хората очакват от него. Карим Бензема продължава да е талисманът на отбора, докато Азар намира себе си.

Междувременно, обявиха много изненадващи час и ден за най-чакания сблъсък в Испания - първото Ел Класико между Барселона и Реал. Вижте повече подробности - в този материал на SportLive.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички