Лукс или главоболие - титаничната битка зад кулисите на "Сантиаго Бернабеу"


Лукс или главоболие - титаничната битка зад кулисите на "Сантиаго Бернабеу"
Снимка: Guliver/GettyImages

3042 0

В Реал Мадрид още страдат по трансфера на Кристиано Роналдо, който отвори сериозна дупка в атакуващата линия на "белия балет". Напускането на Матео Ковачич пък ще затруднява на моменти избора на Хулен Лопетеги в средата на терена и на кого точно да даде почивка в определени мачове. Но най-тежката задача на новия архитект на "кралския клуб" безспорно ще бъде за позицията под рамката на вратата на тима. Там той разполага с двама от най-добрите вратари в света и, по всичко изглежда, никой не е готов да отстъпи позицията на другия.

Тибо Куртоа все още не е записал нито една минута за новия си отбор, но това не му пречи да показва световна класа по време на тренировките на "белия балет". На "Валдебебас" той демонстрира всеки ден защо спечели "Златната ръкавица" на Световното по футбол в Русия, както и защо Реал Мадрид се отказа от Давид Де Хеа, насочвайки ресурсите си към него. Но същото важи с пълна сила за Кейлор Навас - вратарят, с основен принос за 3-те поредни триумфа в Шампионска лига. Костариканецът не се дава лесно и дори напротив - атакува титулярното място с пълни сили, демонстрирайки на свой ред най-добрите си изяви на тренировъчните игрища на "кралския клуб".

Спорът между двамата вратари е една от големите "атракции" за играчите на Реал Мадрид, а и за треньорския щаб. Но луксът, с който разполага Лопетеги, може да се превърне в кошмар, ако не разпредели по добър начин минутите между Куртоа и Навас. Големият "проблем" за новия треньор е, че самият той е бивш вратар и вижда изключителни качества и от двете страни в уравнението.

ГОЛЕМИТЕ ЗВЕЗДИ, КОИТО РЕАЛ ОТКАЗА ДА ВЗЕМЕ, А МОЖЕШЕ

Куртоа вече премина през подобна битка, когато измести Петър Чех от титулярното място в Челси през 2014 година. В другия край на ринга обаче е Кейлор Навас, който лично помоли треньорския щаб и ръководството да остане на "Бернабеу", за да се бори за мястото си в звездната селекция на "белия балет". След 3 невероятни сезона в клуба костариканецът, който се ползваше с безграничното доверие на Зинедин Зидан, не е готов да остави всичко зад гърба си за гарантирано титулярно място, но в по-малък клуб.

Заради траснфера на Кристиано Роналдо със сигурност най-интересната "история" през този сезон в Мадрид ще е сблъсъкът Куртоа - Навас. И в неделя белгийският страж ще получи първия си шанс да демонстрира в официален мач защо той трябва да е №1. Досега костариканецът беше последното препятствие пред противниците, но срещу Жирона Куртоа ще трябва да демонстрира това, което впечатлява всички по време на тренировъчните сблъсъци между него и Навас, приличащи по-скоро на битка на живот и смърт.

*Материалът е изготвен по статия на "Marca".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички