Лео Меси влезе от скамейката, за да узакони титлата на Барселона (ВИДЕО)


Лео Меси влезе от скамейката, за да узакони титлата на Барселона (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/GettyImages

4462 0

След като Лионел Меси реализира първия гол за Барселона през кампанията в Ла Лига, Ла Пулга вкара и попадението, което узакони титлата на "блауграна" и през този сезон. Каталунците спечелиха с минималното 1:0 срещу Леванте на "Камп Ноу", а единственото попадение беше на вездесъщия капитан на испанския гранд.

Той започна мача на пейката, а през първото полувреме Барселона се скъса да пропуска. Още на почивката Коутиньо беше заменен от Лео Меси, който в 62' се разписа. След кратък карамбол в пеналтерията на валенсианци, Артуро Видал с глава намери Лео Меси отдясно на ъгъла на малкия пеналт. Той залъга, че ще стреля, преодолявайки двама съперници, и след това реализира хладнокръвно - 1:0.

Минималната победа на Барселона беше достатъчна за узаконяването на 26-ата титла на "блауграна", с което отборът е все по-близо до рекорда на Реал Мадрид от 33 триумфа в местното първенство. Това е 8-а титла в последните 11 години, а през настоящото десетилетие Реал Мадрид и Атлетико Мадрид единствени нарушиха доминацията на Барселона.

Лео Меси за пръв път вдигна титлата в Ла Лига над главата си като капитан на Барселона, а отборът е в преследване на златен требъл през този сезон. Каталунците ще играят финал за Купата на Краля срещу Валенсия, а в Шампионска лига са на полуфинал срещу Ливърпул. За самия Меси това беше 10-а титла в местното първенство

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички