Кризата в Барселона има своето обяснение


Кризата в Барселона има своето обяснение

4571 0

За всички е очевидно, че Барселона се намира в сериозна игрова криза, а това започна още в мача срещу Виляреал в Примера дивисион. На 20-и март каталунците гостуваха на "жълтата подводница" и до почивката водеха с 2:0. Оттам нататък Барселона тотално се срина, във въпросния двубой стигна само до равенство, а в последните си 5 мача шампионите на Испания имат само 1 победа - над Атлетико с 2:1 в Шампионска лига, постигната с човек повече на терена.

"Блаугранас" може и да разполага с отлични футболисти от най-висока световна класа, но последните 5 мача доказват за пореден път, че отборът е изключително зависим от Лионел Меси.

Безумното оправдание на Енрике за отпадането

Аржентинският ас не е на себе си в последния месец, като това беше видно най-вече на "Висенте Калдерон". Там, Ла Пулга беше призрак на самия себе си и не участваше изобщо в най-опасните положения в полза на Барселона.

Движенията на Меси по терена са хаотични и често той самият се изолира от играта. Срещу Атлетико Лео се опита да играе в халфовата линия, за да има повече докосвания до топката, но дори това не доведе до промяната, необходима на Барселона за успех в двубоя и класиране към полуфиналите.

Очевидно Меси не се намира в добра форма. В последните дни има няколко информации, които повдигат веждите на мнозина. Инкогнито, той е посетил своя диетолог между мачовете с Атлетико, а в Испания разкриха за мускулни проблеми на аржентинеца, което със сигурност се дължи на претоварване от негова страна. Фактите говорят, че след контузията в началото на сезона (извадила го за 8 седмици от игра), Меси е играл в почти всеки двубой за Аржентина и Барселона, а в съчетание с Мондиал 2014, Копа Америка 2015 и Световното клубно първенство 2015 това определено изиграва лоша шега на Ла Пулга в края на настоящия сезон.

Сравниха Барселона с Титаник

За сухата статистика, Лео Меси е без гол от 452 минути (без да се броят продълженията в мачовете, които е изиграл). В този период аржентинският ас на Барселона няма дори асистенция, а тимът е само с 1 победа.

Луис Енрике бързо трябва да намери начин да върне формата на отбора си, защото Барселона не просто отпадна в Шампионска лига, но е в нок-даун и в Примера дивисион. Там разликата с Атлетико и Реал падна съответно до 3 и 4 точки, а това вдъхна допълнителна увереност на столичните грандове в шампионата, а и в Шампионска лига.

Кризата в Барселона е очевидна и дойде в най-неподходящото време. За по-паметливите, в началото на 2015 година отборът също беше в криза, а Лео Меси дори не разговаряше с Луис Енрике. Тогава обаче аржентинецът заигра на пълни обороти, а Барселона спечели всичко възможно. За съжаление на феновете на отбора обаче, спадът във формата е трагичен, но не и неочакван. За още по-голямо съжаление на каталунците, той дойде в най-неподходящия момент. И ако някой си мисли, че Барселона не е зависима от Лео Меси, нека помисли внимателно как изглежда отбора с аржентинеца в добра форма и в слаба форма... Максимата "един играч не е цял отбор" може да е вярна до голяма степен, но Ла Пулга и Барселона определено са изключението...

Иво Вецев, Sportlive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички