"Кралете" изумиха с отлично представяне в защита и отново бият в Ла Лига


"Кралете" изумиха с отлично представяне в защита и отново бият в Ла Лига
Снимка: Getty Images/Guliver

1993 0

Реал Мадрид записа един от най-добрите си мачове през настоящия сезон, след като спечели с 2:0 срещу намиращия се в добра форма напоследък тим на Валенсия. Освен това "кралете" не допуснаха гол срещу "прилепите" у дома за пръв път от 2013 година в турнира за Купата на Краля. 

"Кралете" съумяха да отбележат по едно попадение във всяко едно от полувремената, с което си гарантираха успеха, но далеч по-добро беше представянето им в защита. Йоренте за втори пореден мач беше титуляр за отбора, като за втори пореден двубой защитата не допусна гол.

Първото попадение падна още в 8'. След масирано нападение на "белите" Модрич успя да центрира в наказателното поле, където защитник успя да отклони преди  Бензема да играе с топката. Тя остана в игра и Карвахал овладя край аутлинията, проби към вратата и центрира остро по въздуха. В опит да избие, Даниел Вас забоде топката в собствената си врата - 1:0.

Последваха няколко пропуски на Реал Мадрид, а големите шансове за Валенсия бяха на вторите 45 минути. Те се откриха през Санти Мина и Габриел, но те бяха неточни.

В края на мача гол успя да отбележи Лукас Васкес след отлична акция на "белите". Иско проби към наказателното поел и подаде на Карвахал, който нахлу отдясно и се опита да върне за халфа. Той се размина с топката, но тя се озова в Бензема. Той пусна остър пас за Васкес и той се разписа за 2:0.

Благодарение на успеха, Реал Мадрид намали изоставането си спрямо Атлетико Мадрид на 3 точки и на 2 от Барселона. И двата гранда обаче са с мач по-малко. Валенсия обаче остава в долната половина на таблицата - 13-о място с актив от 17 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички