Кой е дюшекчията, вкарал супергола на Байерн?


Кой е дюшекчията, вкарал супергола на Байерн?

1241 0

Испанският полузащитник на Атлетико (Мадрид) Саул Нигес вкара победния гол за своя тим срещу Байерн (Мюнхен) в първия полуфинал в Шампионска лига между двата отбора. Оттогава още повече започна да се говори за 21-годишния испанец.

Sports.ru припомни кой всъщност е Нигес, от който се очакват още много хубави неща с фланелката на испанския клуб.

Младокът можеше сега да е играч на Реал Мадрид. Някога той е бил в академията на "белите", но изобщо не му е харесало там.

"В спортен план всичко беше прекрасно в Реал, но извън терена се случиха неща, с които едно 11-12-годишно момче трудно ще се справи. Откраднаха ми бутоните, както и храна, наказваха ме за неща, които не съм извършил и ме отстраниха от тренировки за 2 седмици. Някой бе изпратил писмо до треньора, като бе подписал мен. Аз казах, че не съм писал това писмо, тъй като няма защо да го правя. Винаги съм вярвал в себе си и знаех, че напускането на Реал не е краят на света. Все щях да играя някъде", сподели неотдавна Саул.

Вместо в Реал, той стана звезда в отбора, който ненавижда Реал. През февруари 2015 г. Нигес дори вкара красив гол на "Белия балет" в мадридското дерби.

През юни пък в интернет се появи видео от тренировката на националния отбор на Испания, на което Саул препарира легендата на Реал Икер Касияс.

Английски клубове вече пращат оферти до Атлетико за трансфера на испанеца. Известно е, че "дюшекчиите" са отказали да го продадат срещу 30 млн. евро.

Самият футболист казва, че предпочита да остане в мадридския клуб.

"Бих искал да остана завинаги в Атлетико. Този клуб ми даде всичко. Това е моят дом. Ако ми бяха предложили доживотен контракт, бих се радвал да играя за Атлетико, докато мога да движа краката си. Искам да се отплатя за доверието и за това, което клубът направи за мен", казва младата звезда.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички