Карвахал за чувството един мадридист да спечели Десетата


Карвахал за чувството един мадридист да спечели Десетата
Снимка: Getty Images/Guliver

1664 0

Наскоро десният бек на Реал Мадрид Дани Карвахал даде интервю за канала на клуба, в което коментира удължението на контракта си и изрази оптимизъм за новия сезон.

Поздравления за преподписването. Терминът "мадридист от люлката" важи много точно за теб.

- В Мадрид съм от почти 10 години - тук съм израснал и тук ме научиха на ценностите на клуба. Горд съм, че мога да играя в този клуб още пет години и съм благодарен на всички за доверието им - чувствам подкрепа и се надявам, че мога да я върна на терена.

Искаш ли по-скоро да започне новият сезон?

- Да, в очакване съм на новия проект с новия треньор и неговия щаб. Имам щастието да се познавам с тях лично и искам по-скоро да започнем работа. Предстои ни предсезонна подготовка, за да се подготвим за всичко, което ни чака през новия сезон. Надявам се, че ни чака страхотна година и ще спечелим много титли.

Превърна ли се в този играч, който искаше да станеш, когато дойде в академията на Реал?

- Станах даже по-добър, отколкото ми се искаше като дете. Когато се обръщам назад към кариерата си, почти е невъзможно да си представя, че сега мога да преподпиша за още пет сезона. Когато дойдох тук през 2002 г., мечтаех да стъпя на "Бернабеу" в екипа на Реал и благодаря на Бог, че това стана възможно.

Ти често казваш, че си прекарал една година в Германия на стаж и именно там си станал един от най-забележителните защитници.

- Това беше добра възможност за мен: заедно с клуба взехме оптимално решение - да напусна Реал, за да стана по-добър играч. Това бе отлично решение и отправна точка, която ме доведе тук.

Как се описваш като футболист?

- Аз съм играч, който работи много и се влага ежедневно. Конкурентен футболист, който интензивно играе в защита и нападение. Моите характеристики са подходящи за съвременния футбол, който изисква от бека да помага в нападение, да бъде бърз и, ако е необходимо, да подсигурява крилото, което обикновено е изключително бързо. Надявам се да се възползвам от своите силни страни, за да помогна на отбора.

В първия си сезон ти спечели Десетата. Как се почувства?

- Нямам думи, за да опиша какво е: сложно е да се каже, особено за един мадридист. Като дете мечтаех Реал Мадрид да печели Шампионска лига всеки сезон, а да видя себе си в стартовия състав на финала в моя първи сезон в Шампионска лига - това е нещо, което аз все още не мога да повярвам.

Изглежда, че имаш специални отношения с Шампионска лига. През 2002 г., когато дойде в клуба, Реал тъкмо спечели деветата си купа. А сега, когато ти преподписа, идва време за Единадесетата...

- Надяваме се, че ще продължим традицията и ще я спечелим отново - би било невероятно.

Спечелил си още три купи с Реал - Световното клубно първенство, Суперкупата на Европа и Купата на Краля. Какви са най-хубавите ти спомени?

- Само за два сезона аз успях да спечеля четири купи благодарение на съотборниците си. С помощта на всички играчи съм уверен, че можем да спечелим още.

Ти си само на 23 години и мисля, че в съблекалнята на отбора има много играчи, които са пример за подражание за теб.

- За две години в клуба ми провървя да споделя съблекалнята както с млади играчи, така и с ветерани. Ветераните ни дават много съвети и ни помагат да станем по-добри и да разберем какво значи да носиш тази фланелка.

Радва ли те новината, че ще продължиш да се развиваш в клуба на живота си?

- За мен доверието, което ми оказа клубът, е истинска мечта. Радвам се, че мога да играя за Реал още пет години, до 2020 г., и искам да го покажа скоро на терена.

Пред теб са пет сезона, за които обещаваш...

- Първо трябва да мисля за първия сезон, който сега е най-важен. Обещавам да давам всичко от себе си за тази фланелка, както съм правил и досега.

Какво послание би отправил към младите в Реал?

- Наскоро имах щастието да направя доклад за млади играчи от различни възрастови категории в Реал и повтарям това, което им казах тогава: да се наслаждават и да се влагат в тренировките и мачовете. Именно така правех и аз, така че в момента, в който се връщаш у дома, да чувстваш, че си направил всичко възможно - това е най-важното условие, за да стигнеш до първия отбор.

И последно: какво послание би отправил към феновете преди началото на сезона?

- Бих им казал да очакват новия сезон с нетърпение, както го правим ние, треньорският щаб и клубът. Ще направим всичко, за да бъде новият сезон пълен с успехи. Бих им казал, че ние всички плаваме в една посока и да дойдат да ни подкрепят, защото съм уверен, че ще видим зрелищен и хубав футбол. И, вярвам, много успехи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички