Карлес Пуйол отказа да стане спортен директор на Барселона


Карлес Пуйол отказа да стане спортен директор на Барселона
Снимка: Getty Images/Guliver

1930 0

Легендарният капитан на Барселона Карлес Пуйол отказа да се завърне в клуба на длъжността "спортен директор". Новината за желанието на каталунците да го назначат на длъжността се появи след напускането на Пеп Сегура и възможността бе потвърдена от президента Хосеп Гуардиола.

"През последните седмици бяха публикувани различни новини за евентуалното ми завръщане в Барселона като спортен директор. Ето защо се чувствам задължен да съобщя своето решение. Обмисляйки го добре, реших да не приемам предложението на клуба.

Това беше трудно решение, като се има предвид, че винаги съм казвал, че бих искал да се върна там, където смятам за мой дом, но различните лични проекти, в които съм се потопил, ми пречат да се посветя изцяло на тази позиция в момента. Бих искал да благодаря на клуба за доверието, което ми оказаха, за предложената толкова отговорна позиция", написа Пуйол в своя Туитър.

Бившият защитник работи на "Камп ноу" в продължение на 19 години, а през 2014 година завърши там кариерата си на футболист. Пуйол има 593 мача за Барселона, 19 гола и 13 асистенции. А какъв съвет на клуба даде легендата в края на миналия сезон вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички