Карим Бензема е нападателят с най-много мачове от топ 5 на първенствата


Карим Бензема е нападателят с най-много мачове от топ 5 на първенствата
Снимка: Getty Images/Guliver

1257 0

Карим Бензема винаги е бил важна фигура в Реал Мадрид, но през този сезон формата е повече от впечатляваща. Двата му гола срещу Еспаньол само потвърдиха, че отбора може да разчита на него.

Мнозина анализатори дори определиха, че това енай-доброто му представяне от 2009 година, когато пристигна в Мадрид. "Аз съм номер 9, но със сърцето на номер 10 на терена", сподели той след двубоя с Еспаньол и това се вижда и в представянето му. Голямото значение, което има той за отбора се подкрепя и със статистическите данни - играл е 2,607 минути от 3,108 възможни, като е пропуснал само два мача от Купата на Краля.

Нито един друг нападател в топ 5 на първенствата в Европа не е играл повече минути или мачове. По отношение на попаденията изостава от нападателя на Барселона - Луис Суарес, който има 15, а Бензема е с 8 в Ла лига. Уругваецът има 6 мача по-малко от нападателя на Реал.

5 от попаденията на французина са с глава, като единствено Робърт Левандовски има повече - 8. От началото на сезона Реал Мадрид има 72 попадения във всички турнири, като Бензема е замесен в 20 от тях - 15 гола и 5 асистенции.

Междувременно от Реал мислят да се разделят с един от нападателите си. Ето с кого.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички