Какъв е шансът Реал Мадрид да продаде Кристиано Роналдо и Серхио Рамос?


Какъв е шансът Реал Мадрид да продаде Кристиано Роналдо и Серхио Рамос?
Снимка: Getty Images/Guliver

2156 0

Световните медии буквално полудяха след загубата на Реал Мадрид в дербито на испанската столица срещу Атлетико (0:1 на "Сантяго Бернабеу"). Причината не беше толкова загубата, а думите на Кристиано Роналдо, че ако всички играчи били на неговото ниво, то "кралския клуб" щеше да бъде първи. Логично, машината за трансферни слухове заработи и в Испания ежедневно се пишат какви ли не небивалици около продажбата на ключови за "белия балет" и неговото бъдеще футболисти.

Поредната такава "новина" идва от "El Chiringuito", като информацията гласи, че Кристиано Роналдо и Серхио Рамос са подали молби за трансфер. Популярното с "жълти" информации предаване дори не цитира себе си, а малка испанска медия, която предполага, че двамата ще бъдат трансферирани още през лятото.

Възможен ли е трансфер на Кристиано Роналдо?

Истината е, че голмайстор №1 в историята на Реал Мадрид е все по-близо до изхода на "Сантяго Бернабеу", но това няма нищо общо с информацията за подадена молба за трансфер. Роналдо не е от типа футболисти, които биха играли само за един клуб, а ще търси ново предизвикателство. Самият нападател не е твърдо решен за напускането си на Мадрид, но вече влиза в сила и фактора "Флорентино Перес", на когото му е омръзнало голямата звезда на тима да прави каквото си иска. Най-малко не "отива" на имиджа на Реал Мадрид най-добрият играч на отбора "да се предлага" на тим като ПСЖ. Парижани могат да имат и всичките пари на света, но все още не са достигнали аурата на най-големите отбори.

Това е и най-вероятната следваща стъпка в кариерата на Роналдо - трансфер в ПСЖ. Във френското първенство Кристиано няма нужда да играе на 100%, за да е най-добрият футболист в шампионата, по-лесно ще бележи гол след гол и ще може да насочи всичките си усилия в Шампионска лига. Причината е проста - парижани нямат реален конкурент за титлата и, докато нивото на тима се вдига постоянно, то това на съперниците леко спада с всяка изминала година. ПСЖ е отборът, който може да предложи най-много пари и на клуба, и на играча, а самият Роналдо вече е на 31 години - със сигурност би сложил подпис под договор за около 35-40 милиона евро годишно в рамките на 5 сезона.

За "завета" на Роналдо е по-добре да остане в Реал Мадрид. Но подобно решение вече не зависи само от него, а в испанската столица има една константа - нито един футболист не е по-голям от Реал Мадрид. Рано или късно това поведение на Кристиано ще го изхвърли от "Бернабеу". Въпросът е кога. Отговорът - по-скоро през лятото на 2016 година.

Възможен ли е трансфер на Серхио Рамос?

В никакъв случай. И със сигурност не е поискал такъв. Рамос е единствената константа в Реал Мадрид след продажбата на Икер Касияс. Освен това е един от малкото испанци в клуба и е идол на феновете на "Бернабеу". "Трансферната машина на медиите" вече свърши своята работа през лятото, след като той беше пращан до последно в Манчестър Юнайтед, а всъщност интересът на "червените дяволи" беше използван от агентите на Рамос, за да му издействат по-висока заплата в следващите 5 години на "Сантяго Бернабеу". Рамос вече е в историята на Реал Мадрид със златни букви след гола си във финала на Шампионска лига срещу Атлетико, с което спечели завинаги и обичта на феновете. Той не е излизал от титулярния състав на тима от години, като не е показал формата му да спада главоломно, че да потърси трансфер в друг отбор.

Самият Рамос осъзнава в колко силна позиция е в момента, но в никакъв случай не би подал молба за трансфер. С годините си в столицата на Испания той е доказал, че смята подобни действия за непристойни. Освен това няма никакво намерение да напуска Реал Мадрид - нито сега, нито през лятото, нито в скоро време.

Автор: Иво Вецев

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички