Каква разлика прави една година?


Каква разлика прави една година?
Снимка: Guliver/GettyImages

1597 0

Марко Асенсио беше един от играчите, които бяха оставени извън състава за пътуването до Дортмунд през септември 2016, въпреки че вкара на Севиля за Суперкупата на Европа и в първия мач от сезона в Ла Лига срещу Реал Сосиедад.

В онзи период това, което се случваше, беше нормално, но една година по-късно нещата вече изглеждат по друг начин, благодарение на прекрасната форма, която Асенсио показа в края на миналия сезон и с важните голове, които вкара в Шампионска лига и този сезон срещу Барселона за Суперкупата на Испания.

С неговите 4 гола към този момент, Асенсио е голмайстор на отбора (с един повече от Кристиано Роналдо), но даже и да оставим настрана головете му, неговата дума започва да тежи все повече в съблекалнята.

Сега Асенсио се завръща в Дортмунд, като един от най-важните играчи на Реал Мадрид. Неговото развитие, заедно с това на Иско, промениха нещата и вече участието на "BBC" в атака не е сигурно.

Бензема, Бейл и Роналдо бяха в основата на спечелените трофеи в Шампионска лига и за тях бяха похарчени доста пари, но сега има огромна разлика, като за Асенсио и Иско общо бяха похарчени под 40 млн. евро.

Асенсио продължава да прави огромни крачки напред, той изпревари Килиан Мбапе в класация на L'Èquipe за най-добър играч на сезона до 21 години, а това показва каква промяна може да настъпи за една година от мача с Дортмунд до идния такъв този вторник.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички