Как всички страни губят от трансфера на Роналдо от Реал Мадрид в Ювентус


Как всички страни губят от трансфера на Роналдо от Реал Мадрид в Ювентус
Снимка: Getty Images/Gulliver

2797 0

Кристиано Роналдо вече е играч на Ювентус. Това е най-голямата трансферна новина за това лято и едва ли ще бъде "изпреварена", освен ако "кралския клуб" не реши да "взриви" пазара с нова покупка. Кой обаче печели от този трансфер? Никой! Точно така, и Кристиано, и Ювентус, и Реал Мадрид ще бъдат на загуба от това си действие.

ДА ЗАПОЧНЕМ С РЕАЛ МАДРИД

"Белия балет" губи играч, който вкарваше по 50 гола на сезон, както и губи възможността да се сбогува по подобаващ начин с поредната си легенда. Подобно на Раул и Икер Касияс, Роналдо напуска през задната врата. Този път е малко по-различно - тимът не се сбогува с кадър от своята школа, но може би с най-големия играч в историята на клуба заедно с Алфреди ди Стефано. Португалецът е играч, който вкара 451 гола за девет сезона, спечели четири пъти Шампионска лига, четири пъти "Златна топка". Той беше животно в Реал Мадрид, животно, което клубът никога повече няма да намери.

В Мадрид ще дойдат един, двама, трима или дори четирима нови играчи, но никой от тях няма да вкарва по 50 гола или повече в продължение на девет сезона. Освен това в Реал не могат да се похвалят и с трансферната сума, която ще вземат от португалеца. Да, 100 милиона евро са много за един футболист на 33 години, но съгласете се, легендите нямат цена.

ДА ПРОДЪЛЖИМ С КРИСТИАНО РОНАЛДО

Поругалската звезда напуска, защото е бесен. Той не се чувства желан в клуба вече така, както бе преди, а освен това не е доволен и от заплатата си. 

Но трябваше ли Роналдо да остане и защо? Това е негово право, но статусът му на легенда се породи от факта, че играеше в огромен клуб с някои от най-добрите футболисти в света. Футболът е колективна игра, не индивидуална. Роналдо няма да вкарва по 50 гола в Ювентус, няма да играе в мач, който може да бъде гледан от над милиард фенове, а също така няма да може да се наслаждава всеки ден на слънчеви дни в Торино. Да, сигурно има позитивни неща, които ще балансират "недостатъците" на "старата госпожа", но за всеки е ясно, че тази промяна не е добра. Както феновете на Реал, така и суперзвездата трябва да се запитат някои неща. Как може, например, ръководството да позволи той да си тръгне за 100 милиона? Защо нямаше протести пред "Сантяго Бернабеу" и фенове, които да се молят той да остане? Защо Мадрид обича Модрич повече от Роналдо? Истината е, че феновете се влюбиха в броя голове, които той вкарваше, а не в самия Кристиано Роналдо. 

ДА ЗАВЪРШИМ С ЮВЕНТУС

Това, което се пише в Италия е, че Ювентус е направил сделката на века. Да, за момента може би е така, но само за момента.

Вярно, CR7 е футболист, който може да се похвали с невероятна физика, но нека не забравяме, че през миналия сезон той изпусна седем мача от Ла Лига и шест за Купата на Краля, тъй като имаше нужда от почивка. На 33 той вече има нужда от повече време за почивка, за да може да е на топ-ниво в най-важните моменти през сезона. 

Роналдо все още не е намерил елексир за "вечна младост", а в Италия ще му се наложи да играе не малко мачове. В Ювентус знаят, че взимат футболист, който след половин година ще е на 34, но след като плащат заплата от 30 милиона на година, те ще очакват той да играе по 50 мача на година. И са в правото си!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички