Как появата на Гари Невил провали Суарес


Как появата на Гари Невил провали Суарес
Снимка: Gulliver/ Getty Images

4107 0

Като експерт на "Sky Sports", бившият защитник на Манчестър Юнайтед не се свени да отправя смели фрази по отношение на уругвайския нападател. При това Гари Невил не изглеждаше психопат-фанатик - той признаваше футболните умения на Суарес, критикуваше само поведението му. Каталунският етап в кариерата на Луис започна с двумесечна дисквалификация за ухапването на Киелини на световното първенство, отронвайки от Невил прощален комплимент: Мнозина мислят, че "мърсисайдци" няма да намерят достоен заместник на бившия си лидер. Аз съм уверен, че това няма да е толкова сложно. Алексис може да бъде идеалният кандидат.

Златан Ибрахимович си спомня за Барселона като за клуб с прекалено радушна атмосфера, способна да сложи край на най-силните прояви на арогантност и бунтарство. Мнозина се опасяваха, че в Каталуня неудържимият Суарес ще загуби себе си, подобно на шведа. Противно на очакванията, Луис намери съвършената хармония и се сприятели със семейството на Лео Меси. Всичко вървеше перфектно до момента, докато в Испания не се появи Той.

Гари Невил се отказа от умопомрачителния контракт със "Sky Sports", който предлагаше на експерта 15 милиона евро за 5 години. Не е чудно, че камерите показваха новия треньор на Валенсия по-често, отколкото Лионел Меси и Неймар. Разбира се, Луис знаеше за присъствието на вип-персоната и бе видимо нервен. Може да ви е смешно, но фактът си е факт - нападателят ходеше по тънката линия между кавгата и червения картон през целия мач.

Първо това се отрази на голмайсторските качества на Суарес. Уругваецът пропусна два чудесни момента след идеални пасове от партньорите си в тризъбеца. Освен това, футболистът даде чудовищна за Барселона точност в подаванията: само 68%. През второто полувреме Луис вкара един гол, като при попадението останаха сериозни съмнения за засада. Въпреки това успехът не върна нападателя в релси - до края на мача той си изясняваше отношенията с Аймен Абденур.

Конфликтът започна с това, че Суарес настъпи защитника. Може би футболистът на Валенсия е провокирал съперника, но това не може да бъде оправдание за подобна постъпка. Втората вълна на взаимна неприязън между играчите бе причинена от неоправдано твърдия фаул на Луис срещу вратаря Хауме. Странно защо такова поведение не оцвети протокола от мача поне с жълт картон.

Жалко, че Гари Невил не беше на треньорската скамейка на "Местая". Дългогодишното съперничество можеше да повиши температурата на терена, която понякога пада до нула. От друга страна, Барселона си плати за отпускането. Каталунците трябва да вземат студен душ. Особено Суарес, у който се върнаха старите демони. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички