Как Рой Кийн накара Жерар Пике да се нас*ре в гащите преди мач на Манчестър Юнайтед


Как Рой Кийн накара Жерар Пике да се нас*ре в гащите преди мач на Манчестър Юнайтед
Снимка: Gulliver/GettyImages

5708 0

След като започва кариерата си в Барселона, преминавайки през "Ла Масия", защитникът на тима Жерар Пике се озовава в Манчестър Юнайтед през 2004 година. Той остава там до 2008 година, като така и не успява да си заслужи титулярно място на "Олд Трафорд". Испанецът изиграва едва 23 мача с екипа на "червените дяволи", но срещата му с легендата на тима Рой Кийн остава завинаги в съзнанието му.

"Като погледна назад във времето, аз съм щастлив човек, който е печелил всичко - Световно първенство, Европейско първенство, Шампионска лига, Ла Лига. Преди 10 години обаче сър Алекс Фъргюсън спаси кариерата ми, като тогава бях сигурен, че с нея е свършено.

Фъргюсън се държеше уникално с мен, аз дойдох в Манчестър Юнайтед като дете, а си тръгнах като мъж. Спомням си и една история, която е свързана с Рой Кийн.  При един от първите си мачове бях седнал в съблекалнята, обувах си чорапите и се готвех за мача. Представете си, аз си обувах чорапите до имена като Рууд ван Нистелрой, Райън Гигс, Рио Фърдинанд... Толкова бях притеснен, че просто исках да съм невидим за останалите.

И както си седим, изведнъж се чува "бззз"..."бззз"...."бззз". В този момент се сетих - това беше моят телефон, който сложих на вибрация в панталона ми. Той пък бе точно зад главата на Рой Кийн, който побесня и започна да крещи "На кой е този телефон? Чий е този скапан телефон и защо звъни?"

Нямаше как да се измъкна, изправих се и се извиних, като казах, че е моят. Рой полудя... пред всички започна да ми крещи. Беше много неприятен момент. Той викаше толкова силно, че почти се нас*ах в гащите. Сега всички хлапета преди мач се снимат, гледат си телефоните. Но през 2006 година? Невъзможно беше, не и в съблекалнята на Манчестър Юнайтед, не и в съблекалнята на Рой Кийн", спомня си Жерар Пике.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички