Как Лопетеги смята да се справи с двойката "Куртоа-Навас"?


Как Лопетеги смята да се справи с двойката "Куртоа-Навас"?
Снимка: Guliver/GettyImages

2043 0

Селекционерът на Реал Мадрид Хулен Лопетеги успя да привлече към състава си един от най-добрите вратари в света Тибо Куртоа, като ръководствата на "белия балет" и Челси сключиха двойна сделка, включваща и халфа Матео Ковачич.

Сега въпросът пред Лопетеги е само един - как ще се справи с разпределението на задачите на вратарския пост между досегашния титулярен страж Кейлор Навас и новодошлия Куртоа.

Въпреки че много анализатори определяха бъдещето на Навас на "Сантяго Бернабеу" за приключило, Хулен Лопетеги не е на същото мнение. Треньорът смята да използва и двамата вратари през новия сезон. 

Селекционерът вярва, че и Куртоа, и Навас ще бъдат от изключително значение за "белите", като сезонът е много дълъг и двамата ще си дават смени в различните турнири. 

Само преди няколко сезона тогавашният титулярен страж Икер Касияс отлично бе заменян от резервния страж Диего Лопес, с което легендата на мадридчани получаваше заслужена почивка през дългия сезон на "кралете".

Сега Лопетеги желае да работи по същия начин със своите налични вратари. Друг новодошъл вратар в тима обаче най-вероятно ще бъде отдаден под наем, за да трупа опит. Това е 19-годишният Андрий Лунин, който бе привлечен през това лято.

С този ход "белия балет" смята, че са си подсигурили вратарския пост за поне 15 години напред. Кико Касия и Лука Зидан са другите двама вратари в тима на Лопетеги, но те изглеждат като сигурни изходящи трансфери за "белите". 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички