Истории от детството на Меси и Роналдо и как то е повлияло на начина им на игра


Истории от детството на Меси и Роналдо и как то е повлияло на начина им на игра
Снимка: Getty Images/Guliver

4643 0

Кристиано Роналдо и Лионел Меси са двама от най-великите футболисти, които сме виждали и които някога ще видим. Вече почти десетилетие има една страхотна конкуренция между тях и оттогава Меси и Роналдо са в спор за всички индивидуални награди и никой друг не може и да помечтае за протягане на ръка към "Златната топка".

Отвъд всички статистики и награди, изданието Sportskeeda разглежда историите на тяхното детство и как то е повлияло на начина им на игра. 

Любовната история на Меси с Барселона и упоритият Роналдо

Историята на Меси в Барселона започва като същински сюжет от романтичен филм. Когато отива на проби при каталунците е едва 13-годишен, а ръководството на Барса се бави с решението си. Бащата на талантливия играч - Хорхе Меси, започва да негодува от това, че той и синът му биват размотавани. Мениджърите му предупреждават каталунците, че са готови да се свържат с големия съперник Реал Мадрид и в този момент инициативата поема техническият директор Карлес Рехач. Той организира обяд в заедно с Меси, баща му, Мингея и Гаджоли. Каталунският шеф все още няма готовност за официални преговори, но е поставен пред вероятността да изпусне големия талант. Той взема нещата в свои ръце и действа на своя глава. Моли сервитьора за лист хартия. На него написал, че клубът поема всички медицински разноски на таланта и други условия около преминаването му в Барса. Това обаче била само офертата, а същинският договор бил подписан на една най-обикновена салфетка.

Роналдо от друга страна е футболист, който се е изградил сам, благодарение на неговата упоритост и воля. За неговото изграждане като футболист огромна роля играят родният му Спортинг (Лисабон), както и легендарният мениджър Алекс Фъргюсън, който е негов треньор по време на престоя му в Манчестър Юнайтед. Феновете го свързват със знаменитата му кариера в "червените дяволи" или с тази в Реал Мадрид, но самият той по-скоро би се идентифицирал с националния тим на Португалия, с който спечели Европейското първенство през 2016 година.

Меси - "Бълхата", Роналдо "Ревльото"

Извън това дали Меси е спечелил, или загубил даден финал, той е обожован по цял свят заради феноменалния си дрибъл и движението си по терена. Още от детството си Меси събира похвали, където и да отиде. Дори една от неговите учителки Моника Домине си спомня, че в часовете по физкултура децата се надпреварвали да извикат Меси в своя отбор. Именно и заради това получава прякора си "Бълхата", защото всички са се чудели как това малко момче може да се изплъзне измежду всички останали. 

Когато Роналдо започва да играе футбол на улицата с децата, получава коренно различен псевдоним - "Ревльото". Майка му обяснява прякора по следния начин: "Когато Роналдо подадеше на някое дете и то не успееше да вкара, започваше да плаче. Затова и започнаха да му викат "Ревльото". Няма друг прякор, който да му подхожда повече, дори и сега. Той винаги е искал повече както от себе си, така и от съотборниците си. 

Най-добрият начин да се опишат двамата е, както следва: "Меси обича да побеждава, а Роналдо мрази да губи".

Историите на бащите им 

Хорхе Меси, освен баща на Лео е и негов агент. Той води дълги преговори с каталунците преди да се съгласи да прати сина си при тях. Накрая той се се съгласил на 40 хил. евро на година плюс още 1000 месечно за лечението на сина му , който страдал от дефицит на хормона на растежа. В последните години баща му бе замесен заедно с Лео в данъчни измами, заради което и получиха условни присъди. Звездата на Барселона тогава призна, че е оставил баща му да се грижи за всички финансови въпроси, а той се интересува само от това да играе футбол. 

От другата страна историята на Роналдо е напълно различна. Португалецът е принуден да гледа безпомощно алкохолните подвизи на баща си, които са причина и за неговата смърт. Той до такава степен е бил пристрастен, че е продавал потници с името на Роналдо, докато играел в Юнайтед, за да изкара пари, с които да си купува алкохол. Независимо от тези проблеми, той винаги е казвал, че синът му ще бъде най-добрият футболист на планетата.

От тази история може да се види влиянието в развитието на Кристиано, стратта му към всичко, което прави, пълната въздържаност към вредните навици, както и вярата, че е най-добрият.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички