"Има сделка между Юнайтед и Атлетико за Гризман!" Да, ама не точно


"Има сделка между Юнайтед и Атлетико за Гризман!" Да, ама не точно

4877 0

В последните дни не спират информациите, че Антоан Гризман ще премине в Манчестър Юнайтед. По последни писания от Острова, сделката вече е сключена "устно" и през лятото френският нападател ще играе за "червените дяволи" в нов рекорден за футбола трансфер.

В новините около преминаването на нападателя на "Олд Трафорд" има сериозна доза логика, като най-вече тя е свързана с желанието на Жозе Моуриньо да вземе играча, както и близките отношения, които има младият французин с новата звезда на английския гранд - Пол Погба.

В историите на английските медии обаче се пропускат факти, които почти сигурно ще попречат на Ед Уудуърд и компания да вземат Гризман. Поне през идното лято на настоящата година.

Основната от тях е забраната за трансфери, която получиха столичани. Реал Мадрид получи по-леко наказание, но "дюшекчиите" не са уверени, че тяхното обжалване ще постигне успех. Почти сигурно Атлетико няма да може да пазарува и през лятото, така че продажба на Гризман не стои на дневен ред просто защото мадридчани не могат да вземат негов заместник през календарната 2017 година.

След края на този сезон Атлетико се мести на нов стадион, което автоматично означава, че има нужда да е в топ форма, за да предизвика по-сериозен интерес у своите фенове. Продажба на Гризман няма да се отрази добре на финансите на отбора, независимо че клубът ще получи над 100 милиона евро, тъй като трансфер на основния играч на тима ще означава и край на ерата, в която Атлетико се бори с колосите Реал и Барселона. 

В договора на Гризман можем да намерим още една основна "дупка" в писанията на английските медии. Когато през миналото лято той се съгласи да преподпише договора си, условието му беше Диего Симеоне да е треньор на клуба при смяната на "Висенте Калдерон" с новия стадион. По всяка вероятност аржентиненцът ще остане поне още един сезон в Мадрид, а това означава, че и Антоан остава.

Не на последно място е и финансовата страна на трансфера. Атлетико може да не се съгласи с активирането на откупуващата клауза на играча, което ще доведе до сериозни такси, които ще трябва да се платят от страна на Манчестър Юнайтед (освен 100-те милиона за правата на играча).

През миналата зима също не спираха спекулациите за продажба на Антоан Гризман, но тогава споменаваният отбор беше Челси. В крайна сметка, двата клуба се оказа, че дори не са водели сериозни преговори, а случаят с Манчестър Юнайтед много наподобява миналогодишния такъв.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички