Хетафе разгроми Севиля след две дузпи и два червени картона в директен сблъсък за топ 4


Хетафе разгроми Севиля след две дузпи и два червени картона в директен сблъсък за топ 4
Снимка: Getty Images/Guliver

1246 0

Тимът на Хетафе победи Севиля с резултат 3:0 в мач от 33-я кръга на испанската Ла лига. Двубоят бе директен сблъсък за място в топ 4, което осигурява участие в Шампионска лига през следващия сезон, а със спечелените три точки Хетафе успя да изпревари своя съперник с две точки в класирането.

Мачът бе белязан от две отсъдени дузпи за домакините, след които паднаха и две от попаденията в мача. Освен това, двама играчи видяха червения цвят на съдийския картон - по един и за двата отбора. 

Хетафе излезе напред в резултата в 35-ата минута, когато Хайме Мата се разписа от 11-метров наказателен удар. Късно в добавеното време към първата част Серхио Ескудеро за състава на гостите удари топката с ръка в наказателното поле и получи втори жълт картон, след което последва нова дузпа за домакините и още един гол - този път на сметката на Хорхе Молина.

В началото на второто полувреме домакините подпечатаха своя успех с трети гол, благодарение на голмайстора от първата част Хорхе Молина, който се разписа в 53-ата минута. В 74-ата минута домакините също останаха с човек по-малко на терена, след като главният арбитър изгони и Джене Даконам.

Така Хетафе вече разполага с актив от 54 точки, докато Севиля е с 52. За Хетафе обаче остават два тежки мача до края на сезона - срещу Реал Мадрид и Барселона, докато за Севиля най-тежкият съперник е Атлетико Мадрид.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички