Грешка в края донесе ключов аванс на Барселона срещу Атлетико за Купата на Краля (ВИДЕО)


Грешка в края донесе ключов аванс на Барселона срещу Атлетико за Купата на Краля (ВИДЕО)

2203 0

Барселона и Атлетико (Мадрид) вървяха към миролюбиво равенство 0:0 в първи четвъртфинален сблъсък за Купата на Краля, но в 84' опитният Хуанфран направи дузпа, която наклони везните в полза на домакините, които стигнаха до минимално 1:0 на "Камп Ноу".

Десният бранител на "дюшекчиите" закачи Бускетс в наказателното поле, като съдията веднага отсъди дузпа, а в 85' Облак успя да парира шута на Меси, но при добавката ЛА Пулга не сбърка.

Това беше 22-и гол за аржентинеца срещу Атлетико, с което столичани оглавиха класацията на №10 за отбор, допуснал най-много голове срещу него. Иначе срещу отбори от Мадрид Меси вече има 68 гола.

В същото време триото Неймар - Суарес - Меси записа 9-а поредна победа тази вечер, а в последните си 16 мача Барселона има само 1 загуба.

Атлетико пък игра много по-добре в днешния двубой, в сравнение с мача за първенство (3:1), но през втората част момчетата на Симеоне в нито един момент не затрудниха своя съперник. Барселона също нямаше чисти положения (освен на Суарес през първото полувреме), но грешката на Хуанфран реши двубоя.

Реваншът е след седмица на "Висенте Калдерон".

Луис Енрике спря с експериментите за Купата и заложи на най-добрия си състав, пускайки триото Неймар - Суарес - Меси в нападение. Единственият, който остана на пейката от титулярите, беше Клаудио Браво, заменен от Марк-Андре Тер Щеген.

Симеоне отново не заложи на дуото Манджукич - Торес, като пусна испанеца, а до него постави Антоан Гризман.

Двубоят започна с натиск на домакините, докато Атлетико очаквано стартира в отбранителна позиция, изчаквайки утихване на първочаналния щурм на каталунците. Още в 4' Неймар стреля в очертанията на вратата, но Облак плонжира и съумя да спаси. Малко след това Жорди Алба се включи напред и центрира опасно, но отново Облак протегна ръка. В 17' Гризман намери Торес на опасна позиция в пеналтерията, но страничният рефер даде сигнал за засада.

Постепенно и "дюшекчиите" показаха умения в предни позиции, като установи натиск, а задушаващата преса на Симеоне не позволяваше на Барселона да изнесе топката. Барселона обаче дръпна назад защитната си линия и опасности пред Тер Щеген нямаше.

Все пак в 35' гостите едва не откриха, след като Сикейра развинти отбраната на Барса отдясно и центрира отлично, но Гризман не успя да насочи топката в очертанията.

Минута по-късно Барселона едва не откри резултата, като получи най-добрия си шанс в мача. Ракитич пусна пас зад защитата, а Суарес се озова на 3 метра почти фронтално от вратата. Завършекът на уругваеца обаче не прилягаше на играч от неговата класа - удар на 2 метра над вратата.

В 39' събитията отново се пренесоха в половината на Барселона, а Атлетико пропиля нов добър шанс за попадение. Фернандо Торес можеше да изведе Антоан Гризман очи в очи с Тер Щеген, но №19 на гостите се подхлъзна и сбърка в подаването.

След почивката Торес отстъпи мястото си на Манджукич, докато Луис Енрике не направи нито една промяна.

Барселона натисна своя съперник, но чистите положения пред Облак липсваха. Меси пък беше тотално изолиран от играта, което си личеше в липсата на удари на "блаугранас".

С всяка следваща минута Барселона опитваше да затегне обръча пред вратата на Ян Облак, но солидната защита на Атлетико действаше хладнокръвно и без колебания. В 74' Андрес Иниеста опита да изненада словенеца с изстрел от средна дистанция, но и този път Облак внимаваше.

Гостите очевидно си бяха взели поука от загубата с 3:1 само преди две седмици на "Камп Ноу", но в 84' Хуанфран направи грешка, след която стигна до дузпа. Защитникът събори Бускетс в наказателното поле и Меси се приготви да изпълнява.

Облак успя да избие, но пръв до топката се добра аржентинецът, който при добавката не сбърка и донесе победа с 1:0 на Барселона.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички