Фернандо Торес открадна вечерта на CR7 и покори "Сантяго Бернабеу" (ВИДЕО)


Фернандо Торес открадна вечерта на CR7 и покори "Сантяго Бернабеу" (ВИДЕО)

2364 0

Атлетико (Мадрид) развали празниците на "Сантяго Бернабеу" по повод спечелената от Кристиано Роналдо "Златна топка" в понеделник, след като стигна до 2:2 срещу Реал Мадрид и с общ резултат 4:2 изхвърли носителя на Купата на Краля от надпреварата през този сезон още в осминафиналите.

Героят на вечерта пък се казва Фернандо Торес, който до момента имаше само 1 гол в кариерата си срещу Реал, но днес с два сложи край на доминацията на "белите" в турнира.

Той откри още в 49-ата секунда на двубоя след пас на Гризман, а в началото на второто полувреме, само 35 секунди след съдийския сигнал, той се разписа още веднъж. Между неговите попадения Рамос беше точен в 20'.

Все пак Кристиано Роналдо донесе поне равенството с глава в 54', но до края Реал не само не успя да стигне до победата, но и загуби Пепе, който получи контузия в средата на полувремето.

Така Атлетико спази традицията и все още не губи сблъсък за Купата на Краля, в който е спечелил с 2:0 в първия двубой. От 1993 година насам пък Реал така и не успява да обърне развоя след такъв резултат в първата среща.

Освен това Реал започва да има сериозен комплекс от шампиона на Испания, след като вече в 7 поредни двубоя няма победа над градския си съперник. В това число влиза и равенството в редовното време във финала на Шампионска лига.

Преди началото на срещата Кристиано Роналдо обра овациите на „Сантяго Бернабеу”, след като показа спечелената в понеделник „Златна топка”, а освен това беше обул специално подготвени бутони с инкрустирани микродиаманти, специален подарък от „Найки”. Рамос, Хамес и Кроос също показаха своите награди, а тотално пренебрегнатият отбор на Атлетико само чакаше да бъде даден началния сигнал.

Още в 49-ата секунда на двубоя Пепе изпусна Антоан Гризман, който проби и пусна отлично за Фернандо Торес, който с втория си старт за Атлетико се отпуши с гол, точно пред погледа на изостаналия Рамос – 0:1 за шампионите на Испания.

Нуждаещият се от поне 4 гола домакин се стъписа и, въпреки че имаше тотално преимущество, реални положения липсваха. Единствено триото Роналдо, Бензема и Бейл опита удари, но те бяха твърде слаби и неточни, за да затруднят Ян Облак.

Все пак в 20’ се стигна до отработената комбинация Кроос – Рамос, която донесе изравняване. При статично положение немският национал центрира, а Облак се размина с топката и тя стигна до Рамос – удар с глава и 1:1 на „Бернабеу”.

Това даде сериозен импулс на домакините, които натиснаха здраво, а с брилянтен шпагат Суарес лиши Роналдо от гол през първото полувреме. Хамес и Иско също пробваха удари, а Реал държеше 79% от топката впрез първата част, но нов гол във вратата на Облак не падна – 1:1.

През второто полувреме отново още в първата минута Атлетико нанесе фаталния удар в мача. Гризман отново напредна в сърцето на отбраната и пусна за Торес, който „литна” с финт Пепе, а след това промуши топката между краката на Навас – 1:2 и Реал вече се нуждаеше от 5 гола в мача.

В 54’ все пак резултатът беше изравнен, след като Марсело пусна отляво за Бейл, който почти от аутлинията успя да центрира за Роналдо, който със страхотен удар с глава успя да се разпише за пръв път от 2 мача насам за 2:2.

До края на двубоя обаче „белия балет” така и не успя да установи достатъчно силен натиск и да генерира достатъчно положения, че да обърне развоя на двубоя. Дори Пепе получи контузия и беше заменен принудително от Рафаел Варан.

Така Атлетико изхвърли Реал Мадрид от надпреварата и лиши „кралския клуб” от един от трофеите, завоювани през миналия сезон.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички