Ето как от Барселона са изпуснали един от топ талантите на Европа преди една година


Ето как от Барселона са изпуснали един от топ талантите на Европа преди една година
Снимка: Getty Images/Guliver

3120 0

По това време миналата година Барселона се оглеждаха за нападател, който да е резервен вариант за титуляра на върха на атаката в тима Луис Суарес. Целта им бе да докарат голаджия, който да бъде предимно в ролята на резерва и да помогне на отбора в срещите за Купата на краля и в някои от мачовете на тима в първенството в междинните кръгове.

Преди 12 месеца Ерлинг Холанд вече бе започнал да предизвиква интерес с представянето си за Мьолде в Норвегия, където бележеше гол след гол. Въпреки това „каталунците“ решиха, че той е прекалено неопитен, за да играе на толкова високо ниво и вместо това привлякоха в редиците си Кевин-Принс Боатенг, въпреки че ганаецът бе вкарал едва 5 гола в 15 срещи за Сасуоло.

Ако погледнем нещата една година по-късно, от Барса взеха грешното решение, след като Боатенг не успя да впечатли на „Камп Ноу“ и бързо бе отпратен от тима, докато Ерлинг Холанд подписа с РБ Залцбург, където вкара редица попадения и си осигури трансфер в Борусия Дортмунд през зимата. А ето кой футболист изпревари Холанд за номер едно в Норвегия през последната година.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички