Две години затвор за Неймар?


Две години затвор за Неймар?
Снимка: Getty Images/Guliver

3368 0

Звездата на Барселона Неймар ще се изправи пред съда, за да отговаря по обвинения в корупция. По делото са призовани също настоящият му футболен клуб и бившите му шефове в Сантос. Трите страни бяха разследвани за трансфера на бразилеца в Барса през 2013 г.

Неймар, каталунците и Сантос бяха поведени под съдебна отговорност от бразилската компания, която държеше трансферните права на футболиста. От нея твърдят, че е получи с 40% по-малко средства от сделката при преминаването му на „Камп Ноу“. Трите подведени под отговорност страни подадоха молби, с които да избегнат процеса, но те не бяха уважени от съда в Испания.

Засегнатата страна твърди, че при трансфера на футболиста реалната сума многократно е надхвърлила официално оповестената, а с това е получила и по-малко от полагащите ѝ се средства по сделката.

Ако бъде признат за виновен, Неймар може да бъде осъден на две години затвор. Присъдата едва ли ще бъде ефективна, тъй като в Испания практиката е наказания до две години да бъдат заменяни от пробация. Подобен беше казусът и при делото на съотборника на Неймар – Лионел Меси, който беше признат за виновен за укриване на данъци.

Паричните глоби, които ще бъдат наложени, обаче не са никак леки.

При неблагоприятно развитие на делото за обвиняемите, Барселона може да се раздели с близо 8,5 милиона евро, а бившият президент на тима Сандро Росей може да се окаже зад решетките. „Сантос“ пък ще трябва да плати над 6,5 милиона евро.

През 2013 г. Неймар премина в испанския гранд, а официалната трансферна сума беше 57,64 милиона евро.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички