Диего Симеоне за първи път коментира напускането на Гризман


Диего Симеоне за първи път коментира напускането на Гризман
Снимка: Getty Images/Guliver

3746 0

Наставникът на Атлетико (Мадрид) Диего Симеоне призна, че на клуба ще е трудно да замени голмайстора си Антоан Гризман, но изтъкна, че това не е първият път, в който отборът губи основен футболист.

"Трудно е да намериш някой, който играе много силно в три четвърти от терена, вкара 20 гола на сезон и не е скъп. Не можем да го съдим за решението му, ни му помогнахме да израсне и сега той прави нова крачка. Той е един от най-големите голмайстори в историята на Атлети след тези пет прекрасни години тук. Благодарен съм, защото той ни даде всичко и не искам да го съда", коментира Симеоне на днешната си пресконференция. Гризман има 129 гола в 256 мача за Атлетико Мадрид, като утре френският национал ще изиграе последния си мач с червено-белия екип в двубоя с Леванте от заключителния кръг на Ла Лига.

Все пак според Симеоне напускането на Гризман няма да се отрази на амбициите на Атлетико. "Вече от почти десет години се борим за трофеи, като в този период загубихме Рибас, Арда, Раул Гарсия, Фалкао, Форлан, Агуеро. Клубът винаги запазваше своите ценности, които ще търсим и в играчите, които ще привлечем. Те трябва да имат желанието да носят този екип. Трудно е да хвърлиш пари за играч, който вече е суперзвезда. Взехме Гризман от Реал Сосиедад и го направихме Гризман на бъдещето", допълни треньорът на Атлети.

А каква е причина е дал Гризман пред ръководството на клуба за напускането си - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички