Дел Боске: Меси многократно бе канен да играе за Испания, но...


Дел Боске: Меси многократно бе канен да играе за Испания, но...
Снимка: Getty Images/Guliver

2180 0

Легендарният испански треньор Висенте Дел Боске разкри любопитен факт, свързан с голямата звезда на Барселона Лионел Меси. Дел Боске заяви, че е имало предложения към аржентинеца да се състезава за националния отбор на Испания, но Меси е отхвърлил тази възможност, поради желанието си да играе с фланелката на своята родина.

"Меси би вдигнал нивото на испанския национален отбор. Знам, че федерацията е положила усилия и много пъти се е опитвала да убеди Меси да играе за Испания, но Лионел отказваше, защото искаше да играе за страната си. Ако Лео играеше за нашия отбор, със сигурност нямаше да влоши позицията си", заяви Дел Боске.

"Меси е Меси, той е само един. Не знам дали бихме спечелили повече, но съм сигурен, че не бихме съжалявали.. Ако говорим за сънищата, наистина бих искал да работя с Лионел Меси в испанския национален отбор. Бях щастлив да тренирам страхотни и невероятни играчи, но Меси е на едно ниво с тях или дори по-добро", добави още испанският специалист.

Междувременно Лео Меси заяви след мача с Ливърпул, че Барселона никога не се е изправял срещу такъв съперник (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички