"Да играя за Валенсия е много по-добре, отколкото да стоя на пейката в Барселона"


"Да играя за Валенсия е много по-добре, отколкото да стоя на пейката в Барселона"
Снимка: Getty Images/Guliver

2805 0

Преди около месец Яспер Силесен премина от Барселона във Валенсия за 35 милиона евро. Вратарят рядко получаваше шансове за игра при каталунците, като това най-често се случваше в двубоите за Купата на краля. Холандецът се представи повече от стабилно за 3-те сезона, които прекара на "Камп Ноу", но страхотните изяви на Марк-Андре тер Щеген не му позволиха да извоюва титулярното място.

"Не съм имал проблем с Барселона или който и да е било друг отбор. За мен най-важното е да играя. Валенсия не е стъпка назад. Да играя за Валенсия е много по-добре, отколкото да стоя на пейката на Барселона. Когато пристигнах в Барселона, Тер Щеген бе на различно от сегашното му ниво. Три години по-късно - вече е сред най-добрите вратари в света. И двамата се подобрихме, но бе време за мен да си тръгна" - заяви Силесен.

За времето, което прекара при каталунците, 27-годишният страж записа 32 мача. От тях обаче само 5 са във вътрешното първенство, 3 в ШЛ и цели 24 за купата на страната. А какъв ожесточен и непредвидим сблъсък ни очаква в Ла Лига през новия сезон - вижте в този материал на SportLive.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички