Брилянтната ирония на съдбата


Брилянтната ирония на съдбата
Снимка: Guliver/GettyImages

5819 0

Неймар скоро ще е играч на ПСЖ, а съдбата определено си прави лоша шега с всички участници в сделката, след като най-яркият спомен от предстоя на бразилския ас на "Камп Ноу" ще остане и най-големият обрат в историята на футбола. Да, за всички е ясно, че става въпрос за осминафинала между Барселона и ПСЖ в Шампионска лига през миналия сезон.

Вече легендарните 90 минути на емблематичния стадион на каталунците ще останат в историята като най-силните на Неймар с екипа на "блауграна" и най-тежките в историята на бъдещия му клуб - ПСЖ.

След 4:0 в първата среща парижани бяха убедени в своето класиране напред. И почти цялата футболна общественост не вярваше, че чудото за Барселона е възможно. И, ако все пак имаше някакви надежди за феновете на отбора, то те бяха в краката на 5-кратния кавалер на "Златната топка" - Лионел Меси. Но вечерта на 8-и март 2017 година принадлежеше на бразилското чудо, което единствен не се предаде до последната минута на срещата.

Ла Пулга беше абсолютен фигурант в мача, а ПСЖ дори успя да отбележи гол за 3:1, който трябваше да донесе класирането на отбора напред. Двубоят изглежда се доиграваше, като единствен Неймар продължаваше с безспирните си пробиви по лявото крило. Точно при един такъв две минути преди края Неймар беше спънат, а след това изпълни фамозен пряк свободен удар - 4:1. Но това беше само началото...

В 90' Барселона получи дузпа в своя полза, но тогава големият лидер на тима Лионел Меси изненадващо даде отговорността на Неймар. Бразилецът, изпуснал куп дузпи с екипа на "блауграна" не сбърка - 5:1 и 3 минути на надеждата за испанския гранд. И тогава отново нападателят беше с ключова роля. В последните секунди той направи финт срещу играч на ПСЖ, извоюва си отлична позиция за центриране и прати топката към далечната греда, перфектно подадена за Серхи Роберто - удар и чудото беше факт. Веднага след мача Неймар не пропусна възможността да се изгаври с вече бъдещите си съотборници:

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички