Бивш селекционер изуми: Бускетс е прехвален и не по-добър от ас на Тотнъм


Бивш селекционер изуми: Бускетс е прехвален и не по-добър от ас на Тотнъм
Снимка: Guliver/GettyImages

1587 0

Бившият селекционер на Англия - Сам Алърдайс, който беше уволнен от поста си, след като беше уличен в измами, категорично заяви, че звездата на Барселона Серхио Бускетс е прехвален, а Ерик Дайер е не по-слаб играч от лидера на халфовата линия на Испания. Това стана веднага след победата на Англия над Испания с 3:2 в Севиля в двубой, в който играчът на Тотнъм изигра един от най-добрите мачве в кариерата си.

Трябва да престанат хвалбите към Бускетс. Той не си ги заслужи снощи, не изглеждаше добре. За мен той не е по-добър или по-лош от Дайър. Бускетс е вътрешен халф, който руши играта, пресича пасове, подава много бързо и е интелигентен. Това е той. Не е нищо повече, но получава много похвали за това", категоричен беше Сам Алърдайс пред "Talksport".

"Междувременно, Дайър върши подобна работа, но понякога получава много критики за нея. Той има качествата да бъде такъв. Бускетс е страхотен играч за Испания и Барселона, не ме разбирайте погрешно. Той е много ефективен футболист и е първи избор за всеки мениджър, защото практикува толкова проста игра. Но го издигаме като гений, докато нашите - не, а ги критикуваме. Дайър беше много по-добър от Бускетс снощи", допълни опитният специалист.

Въпреки че Бускетс не беше на ниво срещу Англия, то наскоро той имаше близка среща с Ерик Дайер и Тотнъм. Ето и какво показа като игра Бускетс и статистиката му срещу "шпорите", които оборват казаното от Алърдайс.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички