Безупречните дрибъл и техника на Еден Азар се дължат на... задните му части?


Безупречните дрибъл и техника на Еден Азар се дължат на... задните му части?
Снимка: Guliver/GettyImages

3814 0

Фантастичният демараж и безупречната техника на Еден Азар се дължат на... задните му части. Това специално мнение изказа мениджърът на Белгия Роберто Мартинес, отговаряйки на въпрос какво прави новата звезда на Реал Мадрид толкова непредвидим в атака.

"Той е нисък и използва дупето си, за да се справя в ситуации един-срещу-един. Какво имам предвид? Другите играчи не разполагат с това, което Азар - центърът на гравитация при Азар е нисък и това му помага да е светкавичен с топка в крака", обясни Роберто Мартинес любопитното си сравнение.

"Той разполага с невероятни качества и има набито за футбола око - това му помага винаги да взима най-добрите решения в предни позиции. Освен това никога не се поддава на емоциите, независимо какво му говорят на терена. Той е много спокоен и тих.

Белгия му помогна сериозно да се развие като лидер и футболист. Той е готов да поведе всеки един футболен проект към величие", отсече бившият мениджър на Евертън. Междувременно самият Азар направи първи коментар след трансфера си в Реал Мадрид (какво каза четете в тази статия).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички