Барселона загуби своята идентичност


Барселона загуби своята идентичност
Снимка: Guliver/GettyImages

2240 0

Барселона винаги се е славела с юношите си, които попадат в първия отбор и изповядват идеята на каталунския клуб. Дори в най-тежките моменти за клуба, тази тенденция се задържаше дори при Ван Гаал, а след това поред при Франк Рийкард, Хосеп Гуардиола, Тито Виланова, Тата Мартино, а доскоро и при Луис Енрике. При последния обаче все по-рядко виждаме "лицето на Барселона" - Ла Масия, на терена на "Камп Ноу".

Още през лятото той изгони Мунир ел Хадади и го замени с Пако Алкасер. Привлече редица футболисти като Лука Дин, Андре Гомеш и други, които "изяждат" минутите на не по-малко талантливи играчи на каталунския клуб. А най-ясно тези неща се забелязаха срещу Леганес при трудната победа с 2:1 в мач от 24-ия кръг на шампионата.

Единственият испански футболист, който беше на терена, беше Серхио Роберто, а единствената причина за това е, че той е единствената алтернатива за десен бек. Всъщност, дори трябва да се отбележи, че той е разиграващ халф, но през този сезон не е играл на титулярната си позиция.

Освен това от школата на каталунците имаше трима играчи на терена - Лионел Меси, Серхи Роберто и Рафиня Алкантара. Като се има предвид, че само преди година и половина в титулярния състав за финала на Шампионска лига Енрике беше заложил на 5-ма играчи, израснали в Ла Масия, както и още 3-ма на резервната скамейка, промяната в курса на Барселона става още по-очевидна.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички