Барселона възвърна преднината си на върха в специален мач за Меси


Барселона възвърна преднината си на върха в специален мач за Меси
Снимка: Getty Images/Gulliver

1097 0

Барселона постигна убедителна победа у дома Ейбар с  3:0 в среща от 19-ия кръг на испанската Ла Лига. По този начин възстанови сериозния си аванс от 5 точки пред Атлетико (Мадрид) и 10 пред третия Севиля.  С 13-ия си успех за сезона Барселона събра 43 точки и остава убедителен лидер. Ейбар допусна седмо поражение и е 16-и с 22 точки.

Въпреки убедителната победа, гостите показваха много добра игра и излязоха безкрайно мотивирани на "Камп Ноу", като няколко пъти затрудниха сериозно защитата на каталунците.  В 19' Луис Суарес откри резултата след пас на Филипе Коутиньо. Първото полувреме ще се запомни и с това, че Лионел Меси единствен от каталунците не отигра нито веднъж топката в противниковото наказателно поле.

След почивката Лионел Меси в 53' удвои аванса на домакините след пас на Суарес и записа уникално постижение. Аржентинецът заби гол номер 400 в испанската Примера дивисион с екипа на „каталунците“. Той се превръща в единствения футболист, успявал да вкара толкова попадения в испанския елит. Малко след това Луис Суарес  в 59' оформи крайния резултат след пас на Сержи Роберто.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички