Барселона трябва да продаде трима играчи, ако иска Гризман


Барселона трябва да продаде трима играчи, ако иска Гризман
Снимка: Gulliver/GettyImages

4649 0

Барселона все още има шанс да спечели всички трофеи през настоящия сезон, но каталунците не спират да мислят за подобряване на състава. През зимата се подсилиха с Филипе Коутиньо и Йери Мина, а според плана през идния трансферния пазар трябва да привлекат още два нови играчи.

Преговорите с Артур се смятат на финалната права и от Барса ще платят за него 30 млн. евро, но той ще пристигне през зимата. Другата цел е Антоан Гризман. Испанският първенец бе близо през лятото, но цената му от 200 млн. евро отказа Барселона. Сега обаче цената е наполовина и от тима ще направят всичко възможно, за да го привлекат. 

От юли миналата година испанският тим е похарчил 436 млн. евро за трансфери, като повече от половина бяха дадени за Коутиньо и Усман Дембеле. От продажби пък в касата са влезли 236 млн. евро, тази сума се добавя към 120 млн., които се отделят всеки прозорец за трансфери. Това означава, че остават около 80млн. за балансиране на входящи и изходящи трансфери. Според Marca Барселона ще се раздели с трима играчи. Единият сигурен може да се счита Рафиня, който в момента е в Интер под наем с опция за закупуване за 35 млн. евро. При трансфер на Гризман, няма да остане много място в предни позиции и е доста верояно Пако Алкасер да се сбогува. Други вероятни пътници са Денис Суарес, Андре Гомеш, Алейш Видал. 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички