Барселона се отказва от трансферите на Де Лихт и Гризман?


Барселона се отказва от трансферите на Де Лихт и Гризман?
Снимка: Getty Images/Guliver

7793 0

Трансферите на защитника Матайс Де Лихт и нападателя Антоан Гризман в Барселона са под заплаха да не се състоят, съобщават медии в Испания. Холандецът и французинът са основните трансферни цели на каталунците за лятото, но различни обстоятелства са на път да провалят сделките за тях.

Според радио RAC1, Барселона е в търсене на алтернативни варианти за тези позиции. Клубът се оглежда за защитник със сходни на Де Лихт характеристики, тъй като не желае да плаща високата комисионна на агента му Мино Райола, а освен това Манчестър Юнайтед му е направил по-висока финансова оферта. Според журналиста на "El Mundo Deportivo" Маркал Йоренте испанският гранд вече се е отказал от играча на Аякс, тъй като смята, че не може да си го позволи.

Причините за възможния провал на преговорите с Гризман са три. На първо място, членове на управата на Барселона не могат да забравят миналогодишния документален филм на французина, в който той поставя клуба в не съвсем добра светлина. На второ място е високата му откупна цена - 120 милиона евро.

Освен това, мнозина в Каталуня не биха одобрили привличането на французина на "Камп ноу", тъй като добре помнят как той се отказа от трансфера в последния момент и преподписа с Атлетико (Мадрид). Против тази сделка са част от феновете на тима, както и немалко от играчите на клуба. Според слуховете нападателят преговаря успоредно с друг клуб. Вижте кой е той в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички