Барселона е близо до споразумение за Де Йонг


Барселона е близо до споразумение за Де Йонг
Снимка: Getty Images/Guliver

1985 0

Барселона може в следващите дни да финализира привличането на полузащитника на Аякс Френки де Йонг. Каталунският клуб продължава преговорите за 21-годишния халф, а те са близо до успешно завършване.

Трансферната сума е от порядъка на 75 млн. евро. Очаква се новината за за покупката на Де Йонг да бъде оповестена в петък или събота. Барселона в същото време се е отказала от идеята да закупи и защитника на Аякс Матейс де Лихт, който наскоро спечели престижния приз за най-добър млад играч в Европа до 21 години "Golden Boy 2018" на италианското издание "Tuttosport".

Кандидати за Де Йонг са също Манчестър Сити, Байерн и Пари Сен Жермен, но Барса предложи най-добрите условия на играча. Наскоро неговият баща каза, че Барселона е идеалното място за продължение на кариерата на сина му. Френки де Йонг е футболист на първия състав на Аякс от 2016 г. Междувременно каталунците вече имат списък с набелязани нападатели за лятото - ето кои са.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички