Атлетико прекъсна победната серия на Барселона (ВИДЕО)


Атлетико прекъсна победната серия на Барселона (ВИДЕО)
Снимка: Gulliver/GettyImages

5580 0

Отборите на Атлетико Мадрид и Барселона направиха много качествен двубой на стадион "Уанда Метрополитано". Двата тима завършиха 1:1 в дербито на 8-я кръг от Примера дивисион.

Домакините играха по-добре през първата част, докато каталунците бяха по-силни през вторите 45'. Играчите на Ернесто Валверде имаха седем поредни победи преди днешната среща, но продължават да бъдат лидери в класирането.

Срещата започна по-добре за Атлетико Мадрид, като още в 8' звездата на тима Антоан Гризман можеше да изведе тима си напред в резултата. Той получи добър пас в наказателното поле, но Тер Щеген показа добър рефлекс и изби в корнер. Само минута по-късно французинът отново бе на стрелкова позиция и отново стражът на гостите опази вратата си с добро спасяване.

В 21' Нигес изведе домакините напред в резултата. Той получи топката на границата на наказателното поле и с добре премерен удар по въздуха матира Тер Щеген за 1:0.

С началото на втората част се видя, че гостите искат да променят случващото се на "Уанда Метрополитано". В 58' каталунците получиха пряксвободен удар и Лионел Меси застана зад топката, но ударът на аржентинеца срещна страничната греда.

Натискът на играчите на Ернесто Валверде продължи и в 71' Лео Меси направи нов пропуск. Той проби през средата, стигна до дъгата на наказателното поле, но ударът му премина на сантиметри от страничната греда.

Натискът на гостите даде резултат 9' преди края на срещата, когато Сержи Роберто центрира от дясно, а Луис Суарес се оказа най-съобразителен в наказателното поле и с глава изравни резултата.

 

Преди мача

Срещата между тези два испански гранда обещава да бъде много интересна. "Дюшекчиите" се преместиха в новия си дом на старта на сезона и все още не се е намерил тим, който да ги победи в собствената им крепост. Освен това играчите на Диего Симеоне нямат и поражение в Примера дивисион в 7-те си мача до момента, но направи три равенства и с 15 точки в мометна заемат 4-та позиция.

Барселона от своя страна прави един от най-силните си стартове в Ла Лига изобщо. Играчите на Ернесто Валверде стартираха с поражение от Реал Мадрид за Суперкупата на Испания, но от първия кръг поеха нещата в свои ръце, записвайки 7 последователни успеха и с 21 точки са еднолични лидери в Испания с пет точки аванс пред втория Севиля.

Състави:

Атлетико Мадрид: Облак, Караско, Кореа, Луис, Габи, Годин, Гризман, Хуанфран, Коке, Нигес, Савис.

Барселона: Тер Щеген, Алба, Бускетс, Гомес, Иниеста, Меси, Пике, Ракитич, Семедо, Суарес, Умтити.

e

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички