Атлетико показа, че може да бие и с разлика в Испания


Атлетико показа, че може да бие и с разлика в Испания
Снимка: Guliver/GettyImages

1727 0

Атлетико Мадрид изпусна много точки през настоящия сезон в Ла Лига срещу добри в защита отбори, но в ранния съботен следобед претендентът от столицата показа, че може да разбива сгъстени защити и да печели с разлика.

"Дюшекчиите" стигнаха до комфортна победа с 3:0 над един от изненадата на сезона Алавес, който имаше шанс да изпревари възпитаниците на Диего Симеоне при успех на "Уанда Метрополитано". Победата обаче не дойде никак лесно.

Още в 13' Джонатан Калиери направи сериозен пропуск пред вратата на Атлетико, а в 25' Никола Калинич успя да даде аванс на своите, завършвайки отлична акция преминала през Тома Лемар и Сантиаго Ариас.

През вторите 45 минути Алавес остана пасивен почти до самия край, когато гостите се опитаха все пак да потърсят изравнителен гол. Това откри пространства за "дюшекчиите" и в последните 10 минути паднаха два гола. Първо в 82' Атлетико организира бърза контрааатака, а Гризман остана сам срещу вратаря. Първият удар на френския ас срещна гредата, но при добавката той не сбърка - 2:0.

В 87' резултатът набъбна до 3:0. Томас Партей намери отлично Гризман в наказателното поле, който от своя страна комбинира с Витоло. Ударът беше избит от вратаря, но при добавката точен беше Родриго - 3:0.

С успеха Атлетико Мадрид съумя да изравни най-убедителната си победа в Ла Лига през този сезон, която досега беше 3:0 над Уеска в края на септември. 3-те точки отдалечиха "дюшекчиите" от Алавес на 4 точки, а отборът вече има 28 точки - колкото и Барселона, но  каталунците са с мач по-малко.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички