Атлетико отново се подигра на Реал и заплаши царуването на "кралете"


Атлетико отново се подигра на Реал и заплаши царуването на "кралете"

1635 0

Реал Мадрид попадна под сериозната угроза да загуби един от спечелените си през миналата година трофеи, след като в осминафинален двубой за Купата на Краля европейският шампион надигран от Атлетико Мадрид на „Висенте Калдерон” и две грешки доведоха до 2:0 за шампионите на Примера дивисион.

Големият проблем за „белия балет” се оказаха корнерите, след като в 56’ се стигна до дузпа при центриране от корнер, след като Рамос събори Раул Гарсия, а две минути по-късно нападателят реализира отсъдената дузпа.

В 77’ отново при корнер Хименес надскочи всички и засече с глава, удвоявайки резултата. Анчелоти, който беше почнал в схема 4-2-3-1 и без Роналдо, се обърна към голямата си звезда след първия гол и смени схемата на 4-3-3, но това не донесе успех.

Това беше трета поредна победа на Ателтико (Мадрид) срещу Реал, след като и за Суперкупата на Испания, и за първенство възпитаниците на Диего Симеоне надиграха своя кръвен враг, като (ако броим само редовното време) „белия балет” няма победа вече в 5 поредни двубоя.

Освен това шампионите на Испания нанесоха първо поражение на Реал за Купата на Краля, като възпитаниците на Карло Анчелоти бяха в серия от 10 поредни победи. Освен това за втори път този сезон Атлетико не позволява на Реал да отбележи гол (три мача). Фернандо Торес пък направи повторния си дебют за „дюшекчиите”, но не успя да се разпише, пазен зорко от Рамос.

Въпреки това Реал остава без победа през 2015 година, записвайки второ поредно поражение след серията от 22 поредни победи. Загубата всъщност е 3-а поредна, но тази с 2:4 от Милан в Дубай беше в приятелска среща.

През миналата година двата отбора отново се срещнаха в осминафиналите, като тогава Реал спечели с общ резултат 5:0. Сега обаче носителят на Купата на Краля е пред отпадане, тъй като има нужда от победа с 3 безответни гола на „Сантяго Бернабеу” в реванша, който е след седмица.

Очакваният старт на Фернандо Торес се осъществи, след като Диего Симеоне остави на пейката Марио Манджукич. Ян Облак застана на вратата, а стартови номера получиха още Марио Суарес, Саул, Гамес и други, които получават по-малко шансове до момента през сезона.

Голямата изненада от страна на Карло Анчелоти беше оставянето на Кристиано Роналдо на резервната скамейка, а схемата беше променена на 4-2-3-1. На вратата застана Кейлор Навас, а Сами Кедира и Рафаел Варан намериха място сред титулярите.

Началото определено беше за „кралския клуб”, който натисна своя съперник, а още в 3’ Серхио Рамос засече отлично центриране на Кроос и едва не отрки, но Облак се отчете с отлично спасяване. След още няколко добри атаки в 12’ Бейл беше изведен на стрелкова позиция и отбеляза, но попадението му беше отменено заради засада.

Последваха две опасни положения за домакините, като първо Кейлор Навас спаси удар на Раул Гарсия, а в 23’ се стигна до много лоша грешка на Варан. Топката му беше отнета от Гризман, който се устреми сам срещу Навас, но френският бранител успя да го настигне и с перфектен шпагат изби топката, която дори излезе в аут.

В следващите минути Марсело се отчете със страхотно париране при удар на Гарсия, а в заключителните минути Кедира и Бензема изпуснаха две добри положения за „кралския клуб” – 0:0 на „Висенте Калдерон”.

Второто полувреме почна с по-активни действия на „белия балет”, но в 56’ се стигна до фатална грешка на Рамос. При корнер в полза на „дюшекчиите” Серхио Рамос изхвърли Раул Гарсия на земята и получи жълт картон – дузпа за домакините. Гарсия беше точен и в 58’ даде аванс на своите, въпреки че Навас уцели ъгъла.

Това принуди Карло Анчелоти да действа и да пусне в игра Кристиано Роналдо, който се настани отдясно редом до Бензема и Бейл. Последваха няколко пропуски за Реал, но Атлетико безпроблемно удържа „белия” натиск и успя дори да удвои аванса си. При центриране отново от корнер защитниците на Реал изпуснаха Хименес и с глава защитникът направи 2:0 в 77’.

До края на двубоя възпитаниците на Диего Симеоне не допуснаха нито едно положение пред своята врата и стигнаха до заслужена победа с 2:0, неутрализирайки атакуващата мощ на „белия балет”.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички