Атлетико Мадрид отложи празненствата в Барселона


Атлетико Мадрид отложи празненствата в Барселона
Снимка: Guliver/GettyImages

2647 0

Атлетико Мадрид отложи поне с няколко часа празненствата в Каталуня по случай поредната титла на Барселона в Ла Лига. "Дюшекчиите" стигнаха до 1:0 над борещия се за оцеляване Валядолид и намали разликата на 6 точки спрямо Лео Меси и компания.

Единственото попадение в мача се оказа автогол. В 67' Саул напредна мощно по левия фланг и центрира в наказателното поле. Там Фернандес изпревари Алваро Мората, но заби топката в собствената си врата - 1:0 за столичани.

Валядолид имаше няколко шанса да отжележи гол до края на мача, но Облак се отчете с две фантастични спасявания, а съдията не отсъди дузпа за игра с ръка на защитник на Атлетико минута преди края на редовните 90 минути.

Барселона обаче може да стане шампион още тази вечер, ако стигне до триумф срещу Леванте на "Камп Ноу". При успех над съперника от Валенсия, Лео Меси и компания ще станат недостижими на върху и на теория, заради по-добрите си показатели в преките двубои.

Положението на Валядолид обаче не е добро, след като с актив от 35 точки новакът е само на точка над зоната на изпадащите (Жирона е с 34 и мач по-малко). До края на шампионата остават 3 кръга.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички