Атлетик Билбао спря победната серия на Реал Мадрид в Испания (ВИДЕО)


Атлетик Билбао спря победната серия на Реал Мадрид в Испания (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

3844 0

Отборите на Атлетик Билбао и Реал Мадрид не успяха да се победят на "Сан Мамес" в мач от 4-я кръг на Примера Дивисион. Срещата от първенството завърши 1:1.

Тимът от Билбао започна по-добре срещата и заслужено поведе 13' преди почивката чрез Муниаин. След паузата обаче "кралския клуб" заигра по-силно и появилият се като резерва Иско изравни след асистенция на Гарет Бейл. 

По този начин "белия балет" вече изостава от големия съперник Барселона с две точки. По-рано днес каталунците надделяха над Реал Сосиедад като гост. В момента момчетата на Хулен Лупетеги са с 10 точки, а Барса с 12. Билбао запазва за момента четвъртата позиция с актив от 5 пункта.

Срещата започна изключително равностойно, като на моменти Атлетик Билбао бе по-дейният тим на терена. В 23' новата покупка на Реал Мадрид Тибо Куртоа за първи път демонстрира класата си с екипа на "белия балет", след като отрази хубав удар на Икер Муниаин.

Все пак 10-ката на домакините се реваншира за пропуска и в 32' откри резултата. След пробив по десния фланг се стигна до извеждащ пас за Уилямс, който пусна успоредно на вратата подаване. Там Муниаин на домакините успя да засече топката и откри за своя тим.

7' преди почивката стражът на домакините Симон успя да опази вратата си суха с прекрасен плонж. Вратарят успя да избие топката, като преди това Лука Модрич отправи коварен удар в близкия ъгъл, но без успех.

Втората част започна по-настоятелно за играчите на Хулен Лопетеги. Гостите владееха повече топката и по-често поглеждаха към противниковата врата, но без реална опасност за Симон.

30' преди края на срещата като по чудо гостите не изравниха. Гарет Бейл изпълни добре пряк свободен удар, който Симон стопира, а кълбото се озова в Серхио Рамос, но капитанът не успя да насочи кълбото и стражът на Атлетик отново спаси.

Веднага след това Иско замени Лука Модрич и след само 3' игра Реал Мадрид изравни. Тони Кроос даде страхотен пас към Гарет Бейл по десния фланг, от където уелсецът центрира право на главата на Иско, а испанецът не сгреши - 1:1.

Преди мача.

Отборът на Реал Мадрид ще опита да продължи безгрешния си старт в Примера от началото на сезона. Играчите на Хулен Лопетеги са с три победи от три мача и преди мачовете от този кръг деляха първото място с големия съперник Барселона. В същото време Билбао са на 8-ма позиция с четири точки от две срещи.

Състави:

Атлетик Билбао: Симон, Алварес, Бенат, Де Маркос, Гарсиа, Мартинес, Берчиче, Мунаин, Сусаета, Уилямс

Реал Мадрид: Куртоа, Марсело, Рамос, Варан, Карвахал, Себайос, Модрич, Кроос, Асенсио, Бейл, Бензема

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички