Атаката на Барса срещу тази на Реал - коя е по-ефективна?


Атаката на Барса срещу тази на Реал - коя е по-ефективна?

2039 0

Барселона и Реал Мадрид се озоваха в подножието на върха в Примера дивисион след първия кръг в шампионата за 2016 година, но остават двата най-ефективни отбора в нападение.

До момента по-резултатният отбор е  този на "белия балет", като възпитаниците на Рафаел Бенитес са вкарали 47 гола срещу 40 за Барселона. Не трябва обаче да се забравя, че Лео Меси пропусна два месеца от сезона заради контузия, което със сигурност навреди на нападението на тима.

Въпреки това дуото Неймар - Суарес изнесе много силни мачове, а двамата имат и идентични показатели - по един гол на всеки 96 минути. Това е далеч по-добре от Кристиано Роналдо (115) и Гарет Бейл (116), особено като се има предвид, че португалският ас бележи по няколко пъти в мачовете на Реал (5 срещу Еспаньол). Именно головете на португалеца имат най-ниска стойност спрямо тези на неговите съотборници и триото на най-големия съперник.

"Най-рядко" голове бележи Лионел Меси, който вкарва по гол на цели 147 минути, но това засега не се отразява сериозно на тима. Безспорно най-ефективен е Карим Бензема, който има нужда от едва 77 минути, за да отбележи гол.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички