Ас на Атлетико: Роналдо не направи нищо цял сезон и взе "Златната топка"


Ас на Атлетико: Роналдо не направи нищо цял сезон и взе "Златната топка"
Снимка: Getty Images/Guliver

1623 0

Защитникът на Атлетико (Мадрид) Филипе Луис обвини звездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо, че незаслужено е спечелил "Златната топка" за 2016 година.

"Златната топка" е много субективна награда. Кристиано Роналдо нищо не направи цял сезон, с изключение на последните два месеца, което му донесе наградата", заяви бразилецът, цитиран от "Marca".

Луис призна и че харесва големия конкурент на Роналдо - лидерът на Барселона Лионел Меси.

"Харесва ми Меси. В нашите мачове той никога от нищо не се оплаква. Никога не съм му искал фланелката и няма да го направя. Излизам на футболния терен, за да побеждавам, ане да кажа, че съм играл срещу Меси", категоричен е той.

Защитникът призна, че би искал да завърши кариерата си в Атлетико (Мадрид).

"Аз съм голям фен на Симеоне. Той ме познава по-добре от баща ми. Бих искал да завърша кариерата си в Атлетико и да остана и после тук, за да помагам на отбора. Докато слънцето грее, а на Земята има живот, ще се опитаме да направим всичко възможно, за да спечелим Шампионска лига. Не ни беше лесно да преживеем загубата в Лисабон и след този финал имах много безсънни нощи", призна Филипе.

Както е известно, Роналдо получи четвъртия си трофей "Златната топка" за 2016 година. И тази година той е основен фаворит за спечелването на наградата, с което ще се изравни с Лионел Меси по брой отличия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички