8 интересни факта за Меси, които може би не знаете


8 интересни факта за Меси, които може би не знаете

23048 0

Въпреки парите и славата, които идват, когато станеш професионален футболист, Меси е малко резервиран извън терена. Това е тази скромност, която направи футболиста на Барса толкова известен сред толкова много хора. Ще ви представим 8 неща, които може би не знаете за 4-кратния носител на Златната топка.

1. Размерът на лечението му

Добре известно е, че когато Барселона доведе Меси на "Камп Ноу", "каталунците" се съгласиха да покрият разноските по лечението му. След това стана ясно, че малкият аржентинец има рядко срещано заболяване, свързано с растежния хормон. Това, което хората не осъзнаха, е размера на лечението, през което той трябваше да премине на едва 13-годишна възраст. Лекарите му предписват една инжекция, която да се слага всеки ден в период от 3 до 6 години - риск, с който семейството на Меси трудно живее. За щастие, всичко е преминало по план.

 

2. Мълчаливостта

Историята разказва, че след като в толкова ранна възраст се мести от дома си в академията на Барселона, Меси е придружен само от баща си, тъй като каталунския клуб не е бил способен да плати пътуването на неговата майка, братята и сестрите му. Тъй като аржентинецът е по природа срамежлив, неговите съученици и колеги мислели, че той в действителност е ням! Едва след турнир на резервите в Италия, когато Меси и  съотборниците му имат възможност да играят PlayStation заедно, тогава колегите му са разбрали, че Месията "знаел как да говори".

3. Салфетката

След многократни недоразумения, на срещата между неговия баща Хорхе и спортния директор на Барселона Карлес Рексач, била подпечатана сделката, която незабавно обвързала Меси с каталунския клуб. Двамата обаче се срещнали в ресторант и най-близкото парче хартия за писане била една салфетка. Така споразумението било надраскано върху тази салфетка.

4. Росарио

За никой няма да бъде изненада, че Меси все още е в тясна връзка с родния си град Росарио. Аржентинецът поддържа контакти със своите приятели от дома, пишейки им ежедневно. Неговата връзка с родния му град е толкова силна, че сега той е международен посланик на Росарио.

5. Божията ръка - част 2

Много от ревностните привърженици на Меси помнят неговия скандален гол срещу Еспаньол през сезон 2006/07 на старта на кариерата му в Барселона. Въпреки това все още има голям брой хора, които никога не са виждали кадрите. Вече сравняван с легендарния си сънародник Диего Марадона заради ръста, дрибъла и изключителния си талант, младият Меси през 2007 г. се опита да се съревновава и с втория гол на своя идол, отбелязан срещу Англия на световното първенство през 1986.  Меси осъществи скандалния гол с "Божията ръка" в пращайки топката с ръката си в мрежата.

6. Уницеф

Благодарение на връзките за благотворителност на Барслеона звездата на "каталунците" се превърна в  постоянен поддръжник на Уницеф. През 2010 г. Меси бе обявен за посланик на добра воля на организацията и това фокусира вниманието на целия свят върху подкрепа към деца в нужда. Вече като редовен дарител на различни благотворителни органицзации, аржентинецът даде 600 000 евро за обновява не детска болница в родния си град.

7. Говори каталонски, когато е пиян

Както споменахме, Меси обикновено се срамува да се изявява на публични места, независимо дали на родния си език или на на друг език. Когато обаче празнува титлата на тима си в Ла Лига през 2009 г., от автобуса на Барса, той направи изключение и се обърна към своите фенове - под влиянието на алкохол! Като ключов играч на Барселона, не трябва да е изненада, че той говори каталонски свободно. Тогава Меси въодушевен грабна мегафона от ръцете на негов съотборник и изкрещя: “Visca el Barca, visca Catalunya there aguante Argentina, la concha de su madre!" , което се превежда така : Да живее Барса, Да живее Каталуня и Аржентина!

8. Че Гевара

Меси не е най-известният аржентинец в света. Странно, нали? Той дори не е най-известният аржентинец, роден в Росарио. Тази титла принадлежи на легендарния революционер Че Гевара, който също е роден в провинция Санта Фе. Невероятно, но връзките между нападателя и Гевара не свършват дотук. Двамата споделят една и съща рождена дата през юни.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички