40% от головете, които Реал допуска, се вкарват заради един от любимците в клуба

Реал Мадрид изпитва сериозни проблеми през настоящия сезон. Нападението се представя далеч от своя блясък, демонстриран през последните две години, което доведе до разкритието, което всички забелязваха, но не му обръщаха внимание - "кралския клуб" е много слаб в защита.

"Белия балет" допуска твърде много голове през настоящата кампания, но за разлика от предишните сезони, сега атакуващите футболисти не са ефективни в предни позиции и защитата не може да компенсира по-слабото представяне в атака. Това доведе и до разобличаването на дефанзивния вал на испанския шампион, но най-вече на представянето на Марсело.

Един играч на Ливърпул предсказа трансфера на Коутиньо, и то през 2015 година

Легендата на английския Ливърпул Стивън Джерард е играчът на тима, който предсказва бъдещето на Филипе Коутиньо. В събота бразилецът напусна Мърс...

Оказва се, че бразилският защитник, който е един от капитаните на отбора и любимец №1 на фенове, е виновен за 40% от головете, допуснати от Реал Мадрид. Именно това е броят на головете, които са вкарани във вратата на Навас или Касия след нападение от ляво на защитата.

6 от 16-те попадения в Ла Лига са отбелязани след атака отляво, а на следващите снимки може да забележите, че Марсело дори не е в близост до своите колеги в отбрана:

Марсело гледа отблизо атаката на съперника

Не се връща в защита при първия гол на Барселона

Роналдо пази Меси, защото Марсело отново го няма

Както забелязвате, Марсело не се раздава особено в защита, като е виновен и за изравнителното попадение на Селта в мача между двата отбора през уикенда (2:2). Със сигурност умората играе роля в представянето на Марсело, но понижената му ефективеност и в нападение, и в защита, може да доведе до неговото изваждане, поне временно, от титулярния състав.

Още по темата

Please select answer!