28 хиляди евро на минута - историята за най-странното попълнение в Реал Мадрид


28 хиляди евро на минута - историята за най-странното попълнение в Реал Мадрид
Снимка: Guliver/GettyImages

9015 0

От момента, в който Флорентино Перес стъпи на "Сантиаго Бернабеу" през лятото на 2000 година, футболната общественост свикна Реал Мадрид да прави фантастични трансфери за десетки и дори стотици милиони евро. На представянето на тези играчи стадиона няколко пъти беше препълнен (Роналдо и Кака през лятото на 2009 година), а "белия балет" бързо успяваше да събере наново сумата по тези трансфери от продажба на фланелки. Но малко преди завръщането на строителния магнат в Мадрид, "кралете" се отчетоха с най-незначимия, но и може би един от най-скъпите трансфери в своята история.

На 2-и февруари 2009 година около 50 души се появиха на представянето на играч, който идваше от английската Висша лига. За всеобща изненада, бившият президент на клуба Рамон Калдерон представи с усмивка на лице Жулиен Фубер - играч от Уест Хям, който беше привлечен под наем срещу 1.5 милиона евро. Разбира се, с опция за откупуване, на стойност около 15 милиона евро.

Именно по време на представянето, на което лично Алфредо ди Стефано му връчи фланелката с №18, френският защитник беше най-дълго в екип на "белия балет". До края на сезона той се появи два пъти като резерва (срещу Расинг Сантандер и Атлетик Билбао) и изигра общо 54 минути на терена. Простата математика показва, че той е струвал по 28 хиляди евро в минута на "кралете". А най-интересното около кариерата му на "Сантиаго Бернабеу" беше по време на двубой срещу Виляреал, когато той... заспа на резервната скамейка.

Флорентино Перес се завърна в Реал през лятото на 2009 година и не удължи престоя на Фубер. След престоя му в Мадрид, той се завърна в Уест Хям, а кариерата му продължи стремглаво надолу - Елазигспор, Бордо, Килмарнък и, към настоящия момент, Интер Турку от Финландия. Поне винаги може да се похвали с факта, че е играл за Реал Мадрид и им е струвал 28 хиляди евро на минута...

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички